Magazin
67 ogledov

Severina odpira ptujski karneval

Severina Tomislav Miletic
Z današnjim koncertem Severine in Modrijanov se začenja Kurentovanje 2014.

Danes ob 20. uri se bo v Karnevalski dvorani Ptuj z nastopom Severine in Modrijanov začel Mednarodni pustni karneval, ki bo trajal kar do 4. marca. Med večernimi glasbenimi gosti se bodo tako med drugim zvrstili Parni valjak, Plavi orkestar, Leteći odred, Čuki in Rebeka Dremelj.

Uradno jutri

Uvod v največjo pustno-etnografsko prireditev v Sloveniji s predajo oblasti med županom Mestne občine Ptuj in ptujskim princem karnevala, ki bo v času pusta vodil mestno oblast, bo jutri ob 11. uri. Temu bosta sledila povorka tradicionalnih pustnih likov s Ptuja in iz drugih slovenskih krajev ter Etnofest, kjer se bodo srečali tradicionalni pustni liki in maske s celin sveta.

Pester program

Program številnih prireditev boste našli na strani Kurentovanje.net, obeta pa se pester program tako za otroke kot odrasle.

Komentarjev 4
  • siberia 15:09 21.februar 2014.

    No, šli bomo na Modrijane, Čuke.. tu pa se zgodba konča. Plavi orkestar pa kurenti skupaj? resno?

  • zztop 14:28 21.februar 2014.

    No denar dobijo res od EU za Slovensko kulturno dediščino! Kurente itd. Da dajo zopet keš celemu Balkanu , se meni prav tako ne zdi prav. Naj si zaslužijo svojo gažo ti zlajnanci z vstopnino in gredo domov. Pripeljali bi ...prikaži več naj svetovno marko, ne da nosimo evre na koncerte v Italijo, Avstrijo Madžarsko in celo Hrvaško. V glavnem nacionalna BEDA, kot na celi črti.

  • Pepe007 11:31 21.februar 2014.

    Kolikor sem gledal, je vsaj polovica slovenskih glasbenikov, ki si jih naštel, tudi v programu. Organizator mora gledati, da pripelje tiste, ki jih ljudje poslušajo. Razen tega nekateri od naštetih nimajo lastne glasbe za dve uri, kaj šele lastnih ...prikaži več hitov za dve uri programa.