Magazin
4807 ogledov

Shakira vrnila 15 milijonov evrov, kljub temu ji grozi zapor

shakira
1/5
Profimedia
Špansko sodišče je danes začelo proces proti kolumbijski pevki Shakiri zaradi obtožb, da je med letoma 2012 in 2014 utajila za 14,5 milijona evrov davkov od dohodka, poročajo tuje tiskovne agencije. Obravnavni narok bo sodišče v Barceloni razpisalo naknadno.

Shakira, ki vztraja, da je nedolžna, je julija sporočila, da je njena odvetniška ekipa zavrnila zunajsodno poravnavo.

Tožilstvo za 45-letno zvezdnico zahteva osem let in dva meseca zapora ter 23,8 milijona evrov denarne kazni.

Tožilci trdijo, da je pevka od leta 2011 živela v Barceloni s svojim nekdanjim partnerjem, branilcem FC Barcelone Gerardom Piquejem, medtem ko je bila do leta 2015 davčna rezidentka Bahamov, kjer ni treba plačevati dohodnine.

Shakira trdi, da je ravnala v skladu z zakonodajo. Njena odvetniška ekipa vztraja, da je od leta 2004 prebivala na Bahamih, v letih, ki so sledila, pa neprestano potovala. Šele leta 2015 naj bi v Španiji prebivala dovolj dolgo, da je izpolnjevala davčne zahteve.

Shakira je španskim davčnim organom že vrnila 14,5 milijona evrov in tri milijone evrov obresti, kar pa je ne odvezuje sojenja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.