Magazin
25 ogledov

So počitnice zadnji hip dražje?

Poletje se podaljšuje v september. Cene ponudb v zadnjem hipu pa so enake julijs Žurnal24 main
V poplavi ponudb last minute so se prejšnja leta potniki navadili potovati po akcijskih cenah, pa čeprav te glede na primerjavo kakovosti in cene pogosto niso trenutno najugodnejše.
Aleksander Varga, svetovalec za potovanja iz agencije AvstralAzija, pravi: "Verjamemo, da je večina ponudbe dražja le navidezno. Potniki se morajo najprej predvsem zavedati, da videti le ugodno ceno last minute ponudbe ni dovolj, temveč je pomembneje kaj sama cena vsebuje," in dodaja: "Je pa res, da moramo od letos naprej slovenski in prav tako tuji organizatorji potovanj v končno ceno vključiti tudi letališke pristojbine in druga obvezna doplačila. Seveda je tako končna cena na prvi pogled višja kot lani."

Počitnice so vrednota
"Zaradi upada povpraševanja letalski prevozniki spuščajo cene. Je pa res, da se letos september prodaja bolje kakor lani. Mislim, da je sporočilo o recesiji zelo močno, vendar so počitnice nekaj, kar ostaja za posameznika. Postale so vrednota," obrazloži Irena Soban iz službe za odnose z javnostmi Last Minute Centra.

Recesija premaknila poletje
Povpraševanje. "Menim, da se last minute cene za septembrske odhode višajo iz več med seboj povezanih razlogov," pojasni Varga. Med drugim je razlog podražitev nekaterih storitev na področju turizma, kot je letalski prevoz, ki se je podražil pred recesijo. Pravi, da se je visoka sezona premaknila tudi na večji del septembra, saj se vedno več ljudi (upokojenci, študentje in mlade družine) za dopust v tem času odloča zaradi ugodnejših temperatur kot poleti (pravi, da se bo trend zaradi podnebnih sprememb verjetno nadaljeval), in doda: "Morda se je letos zaradi recesije nekoliko več potnikov odločilo, da počaka z odločitvijo o rezervaciji dopusta vrste last minute, kar seveda spet zvišuje ceno, saj je povpraševanje dovolj veliko."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.