Magazin
3483 ogledov

So res ženske krive za to, da jim ne uspe doseči orgazma?

orgazem Profimedias
Med pogovorom s svojo biseksualno prijateljico je spoznala, zakaj je doseči orgazem za ženske tako velik problem in kako to težavo rešiti.

Mnogo žensk skuša doživeti orgazem med spolnim odnosom, vendar jim pogosto to ne uspe. Strokovnjakinja za spolnost in odnose Nadia Bokody iz Avstralije je dejala, da veliko žensk misli, da so aseksualne, ker med spolnim odnosom ne morejo doseči orgazma.  

Enakega mnenja je bila njena prijateljica – ki je sedaj prvič v razmerju z žensko – saj je sprva menila, da vzrok za to, da ji ni uspelo doseči orgazma s svojim bivšim fantom, tiči v njeni aseksualnosti. Vendar je v svojem novem razmerju nato ugotovila, da je postala zelo spolno aktivna in da na koncu koncev sploh ni aseksualna:

“Sama sebe sem šokirala s številnim orgazmi, ki sem jih doživela. Vrhunec dosežem že v nekaj minutah.”

seks, spolnost | Avtor: Profimedia Profimedia

Bokody ugotavlja, da razlog za to, da ženske ne doživijo orgazma med spolnim odnosom, ne tiči v njih samih: “Raziskave kažejo, da so ženske sposobne učinkovito in zanesljivo doseči orgazem med samozadovoljevanjem, običajno v samo štirih minutah,” je izjavila Bokody in dodala: “Ženske nimajo inherentno nizkega zanimanja za spolnost – nešteto študij je potrdilo, da ženske niso nič manj zainteresirane za spolnost kot moški.” 

Ženskam bi morali vračati užitek

Bokody meni, da vzrok za to, da ženske težko doživijo orgazem, tiči v miselnosti družbe. Ugotavlja namreč, da družba in celotna industrija privzgaja moškemu spolu občutek za užitek, saj jih poučuje o mokrih sanjah, erekciji in ejakulaciji, medtem ko jih ne nauči nič o tem, kako ženskam vračati užitke.

Nasprotno, družba dekleta uči, da so njihova telesa polna nelagodij in bolečin, saj jih opozarja na menstrualne krče, porod ter na potencialno bolečo izgubo nedolžnosti, pri čemer jim redkokdaj pokaže, da so tudi njihova telesa sposobna doživljati užitek, je izjavila. 

“Živimo v kulturi, ki bi raje preslepila žensko populacijo, da bi začele verjeti, da je njihov užitek skrivnosten in zapleten, namesto da bi se posvetila dejstvu, da večina moških ni niti veščih niti ne vlagajo časa in energije v to, da bi ženskam nudili užitke,” je dodala strokovnjakinja Bokody.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.