Magazin
201 ogledov

Spoznavanje držav skozi igre

deklica, svet Shutterstock
Evropska unija je otrokom in učiteljem namenila posebno stran.

Izobraževanje otrok o njihovih pravicah in okolju, v katerem živijo, lahko poteka tudi na zabaven in sproščajoč način. Evropska komisija je zato na spletu vzpostavila posebno stran, ki jo je poimenovala Kotiček za otroke (del vsebine je namenjen učiteljem, a je seveda več kot primeren tudi za starše), namenjena pa je otrokom od 6. do 16. leta, ki že znajo samostojno uporabljati računalnik in splet.

O denarju in tujih jezikih

Na naslovu europa.eu/kids-corner lahko tako najdete več iger, ki otroke popeljejo skozi različna jezikovna območja Evropske unije (EU), jim pomagajo spoznavati evre ter zastave in navade posameznih držav, jih poučijo o ekološkem kmetijstvu in o zgodovini Evrope. Ne manjka niti poučna vsebina o ustreznem ravnanju z okoljem in preprečevanju podnebnih sprememb. Vse igre so zasnovane zelo preprosto in razumljivo ter so na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Spoznajo svoje pravice

Otroci lahko na spletni strani ne le spoznavajo naravo in družbo, temveč tudi odkrijejo, katere so njihove pravice, ki jih ne sme kršiti nihče. Ponujeni so jim naslovi za pomoč, če jo potrebujejo, in navedene ustanove, ki jim lahko pomagajo v stiski. Otroci se s spoznavanjem drugačnosti znotraj EU naučijo tudi strpnosti in spoštovanja, ki sta pomemben del srečevanja z drugimi kulturami in uspešnega sobivanja.

Staršem opora za pomoč pri učenju

Gradivo, ki je na spletnem naslovu europa.eu/kids-corner namenjeno učiteljem, lahko učinkovito uporabite kot dodatno gradivo za pomoč otroku pri učenju, ob branju pa boste brez dvoma tudi sami odkrili veliko stvari, ki jih niste vedeli in vam bodo prišle prav. Gradivo je razdeljeno po starostnih skupinah in je zasnovano ustvarjalno, zato ga lahko odkrivate skupaj z otrokom. Odpravite se po sledeh evropske zgodovine in se naučite nekaj več o delovanju evropskih ustanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.