Magazin
44 ogledov

Rdeča kapica je preveč nasilna

dojenček otrok knjiga Shutterstock
Glede na izsledke britanske raziskave sodobni starši svojim otrokom ne želijo brati tradicionalnih pravljic, saj so preveč nasilne in nosijo zastarela sporočila.

V britanski raziskavi je sodelovalo okoli dva tisoč staršev, pri čemer jih je 52 odstotkov prepričanih, da Pepelka ne posreduje pravega sporočila, saj osrednja junakinja opravlja samo hišna opravila. Rdeča kapica naj bi bila preveč strašljiva in povod za nočne more – v delu, ko babico Rdeče kapice požre volk, naj bi otroci jokali.

Starši so si enotni, da čeprav pravljice služijo pripravi na življenje, majhnemu otroku zares ni treba izvedeti vseh podrobnosti, dokler ne doseže določene čustvene zrelosti, v tradicionalnih pravljicah pa zares mrgoli nasilja. Tretjina vprašanih naj bi se po poročanju Daily Maila branju pravljic izogibala vsaj do otrokovega petega leta, saj ugotavljajo, da si otroci pravljice predstavljajo preveč živo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.