Magazin
23 ogledov

Starši mladoletnikom pustijo popivanje

popivanje najstniki Shutterstock
Kar četrtina staršev svojim mladoletnim otrokom na samostojnih počitnicah pusti popivanje, pri čemer se držijo načela "kar se zgodi na počitnicah, ostane na počitnicah". A ko se vrnejo domov, veljajo stara pravila.

Te rezultate je dobila britanska spletna stran za potovanja Sunshine.co.uk, kjer so ugotovili, da je 26 odstotkov staršev svojim mladoletnim otrokom že dovolilo popivanje na počitnicah s prijatelji. Največ (55 odstotkov) jih je to pustilo svojim otrokom, ki so stari od 15 do 17 let, sledijo starši 12- do 14-letnikov (23 odstotkov) ter starši 9- do 11-letnikov (19 odstotkov). Najbolj šokanten je rezultat, da so trije odstotki staršev to dopustili svojim otrokom, ki so stari od 6 do 8 let.

Ob vsem tem pa je zanimiv podatek, da jih je kar 68 odstotkov dejalo, da jim popivanja ne bi pustili po vrnitvi domov.

Z raziskavo je spletna stran še ugotovila, da bi starši popivanje na počitnicah dovolili zgolj zato, ker mislijo, da je v tujini legalno, da mladoletniki uživajo alkohol. Chris Clarkson, direktor spletne strani Sunshine.co.uk, je ob rezultatih povedal: "Kar 47 odstotkov staršev zmotno meni, da je alkohol mladoletnikom dovoljen v tujini. A preden jih pustijo same na počitnice, bi se morali o tem dobro pozanimati, saj je v večini držav starostna meja 18 let, pogosto tudi 21 let. Kozarec vina ob obroku je morda sprejemljiv, a če pustite svojemu otroku, da se napije v neznanem okolju, je povsem neodgovorno in nevarno!" je povedal in dodal: "Da pa nekateri starši to pustijo celo šestletnikom, je naravnost grozljivo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.