Magazin
17230 ogledov

Ste že videli uradni spot zmagovalcev Eurosonga?

Stefania Kalush Orchestra Kalush Orchestra/Youtube
Zmagovalci sobotne Evrovizije so danes objavili še uradni videospot pesmi Stefania. Posnet je bil na uničenih ulicah Ukrajine.

Ukrajinski rock-rep-folk bend Kalush Orchestra je sinoči z nastopom v italijanskem Torinu s skladbo Stefania prepričal vso Evropo in tako postal zmagovalec letošnje Evrovizije. Besedilo pesmi govori o mami Stefaniji, ki se ob vseh težavah trudi skrbeti za svojega odraščujočega sina. 

Danes so na Youtubu objavili tudi uradni spot pesmi, ki je v času od nastanka dobila veliko domoljubno noto. Besedilo ima tudi angleške podnapise.

"Nekoč sem to pesem posvetil svoji materi. Ko je izbruhnila vojna, pa je pesem dobila veliko novih pomenov," je premiero pospremil glavni pevec benda, 27-letni Oleg Psiuk.

Andrej Hofer Magazin Ste slišali? Andrej Hofer Evrovizijo začinil z neprimernimi komentarji

"Čeprav v besedilu ni omembe vojne, pa so pesem mnogi začeli povezovati z materjo Ukrajino. Še več, postala je himna naše vojne."

"Toda če je Stefania zdaj himna vojne, bi raje, da postane himna naše zmage."

Videospot je bil posnet na uničenih ulicah ukrajinskih mest in v ožganih skeletih stanovanjskih blokov, ki so jih uničile bombe ruske vojske. Hkrati gre za poklon ukrajinskim ženam, ki so dejavno vključene v obrambo domovine in lajšanje tegob njenih prebivalcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar pantani
    pantani 19:48 15.maj 2022.

    Vsa beda Evrope!!!

  • Avatar luckyss
    luckyss 18:26 15.maj 2022.

    Ceneno.....Pojdite snemat pol milijona mrtvih otrok v Irak, ali tiste s prerezanimi vratovi v Jemen ali kamorkoli drugam, kjer NATO širi "demokracijo"..

Sorodne novice