Magazin
272 ogledov

Strašna zabava za noč čarovnic

noč čarovnic Shutterstock
Dekorirajte stanovanje, ugasnite luči, prižgite svečke, pripravite piškote, prigrizke in otroška zabava se lahko začne. Poiskali smo nekaj predlogov, kaj se igrati na otroški zabavi za najbolj strašljivo noč, ki jo boste za otroke pripravili že čez dan.

Obvezni kostumi

Otroci obožujejo preoblačenje in maškarade, pobrskajte med pustnimi kustumi in jim dodajte pridih strašljivosti in pošastnosti. Za podočnjake, pajke, pajčevine, zašite rane, netopirje..., ki jih narišete na obraze otrok, ne potrebujete posebnih barvic, zadošča že črni svinčnik, ki ga sicer uporabljate za obrobo oči ter nekaj svetlejšega pudra.

Brez buč ne gre

Priprava strašljivih buč je obvezen del otroške zabave za noč čarovnic, vendar je z izrezovanjem buč precej dela in nato tudi veliko pospravljanja. Strašljive buče lahko naredite tudi tako, da iz črnega in belega kolaž papirja izrežete oči in usta in jih na bučo prilepite ali pripnite z bucko, bučo pa lahko nato uporabite še za kuho.

Pripovedovanje zgodb

Noč, mraz, veter in prasketanje ognja pričarajo najboljše vzdušje za pripovedovanje srhljivih zgodb. Ker pa to ni vedno mogoče, v hiši najdite miren in dovolj velik kotiček, da lahko vsi povabljeni sedejo v krogu. Namesto ognja uporabite svečo ali baterijsko svetilko, luči ugasnite.
Pripovedovanje zgodbe vadite že pred zabavo. Zgodba je lahko resnična ali pa iz knjige. Dramatičnost boste dosegli z nižanjem glasu, šepetanjem in posnemanjem glasov, kot je veter, koraki, škripanje...

Ogabne škatle

V škatle za čevlje izrežite luknje za roke. Vanje položite polovice jagod, kose paradižnika, olupljene grozdne jagode, kose špagetov...otroci naj skušajo uganiti, katero lepljivo stvar so prijeli v roko.

Zavijte mumijo

Goste razdelite v manjše skupine, vsaka skupina naj dobi dve rolici wc papirja. Tekmujte, kdo prvi zavije svojo mumijo – zmaga tisti, ki prej porabi ves wc papir.

Pospravite duhce

S svojimi otroki pred zabavo iz papirja izrežite duhce v velikosti kovanca, za vsakega povabljenega tri. Potrebujete še dve skledi in slamice. Otroke razdelite v dve skupini, duhce pa položite ob skledi. Ko se igra začne, morajo tekmovalci s slamico, ki jo uporabljajo kot vakuum, spraviti svoje duhce v skledo.

Sestavite kostkota

Pred zabavo sprintajte ali narišite dva skeleta, razrežite na dele in spravite v dve škatli. Otroke razdelite v dve skupini, zmagajo tisti, ki jim prvim uspe sestaviti kostkota. Nasvet: starejši kot so otroci, na več delov razrežite skelet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.