Magazin
32 ogledov

Svetovna plesna smetana prihaja v Kranj!

1st diamond cup Plesna šola diamant
Prvi konec tedna v septembru bo Kranj gostil mednarodno tekmovanje Kranj Open – 1st Diamant cup, ki bo v plesnih ritmih združilo okrog 400 najboljših plesalcev z vsega sveta.

V predtekmovanjih, ki bodo potekala  skozi ves dan,  in  nato v finalih v gala večernem delu se bodo pomerili v standardnih in latinsko-ameriških plesih. Očarljivi  valček,  energični  tango, zapeljiva  rumba,  razigrani  jive  …  vse  to  bo  mogoče  videti  in občudovati v izvedbi največjih plesnih mojstrov z vsega sveta na Kranj Open  –  1st Diamant cup. 

Gre za mednarodno tekmovanje, na katerem pričakujemo vrhunske plesalce iz preko 30 držav s celega sveta. Prireditev bo potekala v soboto, 3., in nedeljo, 4. septembra. Oba dneva bo gotovo najbolj zanimiv gala  večerni del  ob 19.00 uri, ki bo odločal o končnih zmagovalcih v posameznih kategorijah,  saj  na  prvenstvu  tekmujejo  plesalci  različnih  starosti,  od mladincev do članske konkurence. Organizatorji  pričakujejo,  da  se  bo  dvodnevnega  turnirja  udeležilo več  kot  400 plesnih parov, njihove plesne korake pa bo ocenjevalo kar 25 sodnikov iz 15 držav.

Pisane  obleke,  bleščice,  okraski  ter  izjemna  energija  vas  bosta  ob  ritmih  sambe,  cha-cha-ja, rumbe, passo doblea in jivea ponesli v Latinsko Ameriko. Pari, ki bodo najbolj prepričali sodnike v vseh šestih plesih, bodo na koncu zasedli zmagovalni oder. Če sta ob vrhunski tehniki pri latinskoameriških plesih najbolj  pomembni  izraznost in strast, pa sta  pri standardnih plesih  v ospredju eleganca v drži in lahkotnost korakov. Čeprav se zdi dobro odplesan valček kot lahkoten sprehod po plesišču, je prav za ta videz enostavnosti potrebnega veliko napora in plesnega znanja. Mojstri standardnih plesov  se bodo zavrteli  ob angleškem in dunajskem valčku, slowfoxu, quickstepu in tangu.

Prepustite  se  ritmom  in  lepoti  standardnih  in  latinsko-ameriških  plesov,  doživite  harmonijo plesnih parov na najvišji svetovni ravni ter v navijaškem duhu stisnite pesti tudi za naše plesalce! Vstopnice si lahko zagotovite že v predprodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih ter na Zavodu za turizem in kulturo Kranj (Glavni trg 2).

Več informacij na: Kranj Open – 1st Diamant Cupinfo@diamantdance.si