Magazin
835 ogledov

Tako barve spalnice vplivajo na vašo spolnost

Poljub Profimedia
Boste zamenjali barve v spalnici?

Da barve vplivajo tudi na seksualno življenje, je potrdila raziskava, ki so jo naredili pri britanski spletni prodajalni Littlewoods. Raziskava, v kateri je sodelovalo dva tisoč anketirancev, je pokazala, da se pari, ki imajo v spalnici vsaj nekaj vijoličastega, posteljnim užitkom predajajo najpogosteje, to je v povprečju triinpolkrat na teden. Viola barve je lahko stena, posteljnina ali pohištvo.

Sledijo jim pari z rdečo spalnico, ki naj bi bili spolno aktivni 3,18-krat na teden, na seksualno življenje pa naj bi dobro vplivale tudi modra, rožnata in črna.

Spalnica | Avtor: Profimedia Profimedia
Če živahne barve dvignejo spolno slo, pa nežnejši in bolj mrtvi odtenki nanjo vplivajo negativno. Največji ubijalki spolne sle naj bi bili siva in bež. Pari z bež spalnicami naj bi se spolnim užitkom predajali najbolj poredko, povprečno manj kot dvakrat na teden.

Svilena posteljnina

Vlogo pri seksualnih užitkih pa naj bi odigrala tudi posteljnina. Če imate svileno, imate več možnosti za seks, pravijo raziskovalci, ki so ugotovili, da se pari s svileno posteljnino spolnosti predajajo več kot štirikrat na teden.