Magazin
9974 ogledov

To je uradno najlepši gej v Evropi

parada ponosa Anže Petkovšek
V Poznanju na Poljskem so v soboto kljub protestom nasprotnikov izbrali najlepšega geja v Evropi.

V Poznanju na Poljskem so v soboto kljub protestom nasprotnikov izbrali najlepšega geja v Evropi. V letošnjem finalu tega svojevrstnega lepotnega tekmovanja je zmagal 30-letni Enrique Doleschy iz Nemčije. Organizatorji pa upajo, da bo tekmovanje pripomoglo tudi k spodbujanju enakopravnosti v Evropi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izbor "najlepšega geja Evrope" je sovpadal tudi s parado ponosa, ki se je v Poznanju na zahodu Poljske odvila dan prej. Oba dogodka sta pritegnila tudi nekaj sto protestnikov.

Poljska sicer velja za konservativno in krščansko državo, kjer mnogi homoseksualnosti ne sprejemajo. Glede na javnomnenjsko raziskavo instituta CBOS iz leta 2014 kar 70 odstotkov Poljakov meni, da so homoseksualni odnosi nesprejemljivi.

"Upam, da nam bo ta dogodek pomagal v našem boju za zagotavljanje enakih pravic, kot jih uživajo drugod v Evropi," je za AFP povedal eden glavnih organizatorjev dogodka, Pawel Zabilski.

Tudi "Mr. Gay Europe" je dejal, da so tovrstne prireditve pomembne, vse dokler homoseksualci ne bodo spoštovani in ne bodo smeli biti to, kar so. "Dokler bo ena oseba menila tako, potem potrebujemo tekmovanja, kot je to, da iz ljudi potegnemo tisto najboljše in da jih pozovemo, da so boljši eden do drugega," je dejal Doleschy.

Komentarjev 26
  • Antilib 16:41 13.avgust 2018.

    Nevem kaj tolko usiljujeste fegete v slovenijo europo ne zanima nas vasa propaganda... Rajsi skrbte da bo pozitivna nataliteta ne pa te neumnosti ki nobenega ne zanimajo.. Skrbte da bodo mladi zaposleni ne pa da dobijo fegeti vec pravic...

  • jozicamurn 20:48 12.avgust 2018.

    Koliko bo lep kirurgu, ko bo moral delati nadure nad njem pri šivanju anusa in pa koliko bo lep, ko bo širil svojo bolezen dalje. Fuj. Bolane sprijene lgbt anomalije in njihovi neoliberalci ter musli podporniki, smrt človeštvu. Sodoma in gomora.

  • matermila 17:48 12.avgust 2018.

    A nimate nič pametnega za pisat,da se s temi toplovodarji ukvarjate.Si ga predstavljaš tega lepotana,ko ga vleče?