Magazin
87943 ogledov

Umrl lastnik enega najbolj znanih glasov na svetu

Kevin Conroy Profimedia
V 67. letu starosti se je poslovil ameriški igralec, čigar delo ste mnogi poznali.

Iz ZDA je prišla žalostna novica, da je po boju z rakom umrl Kevin Conroy, znani ameriški igralec in soavtor številnih animiranih serij.

Conroya so ljubitelji televizije spoznali v osemdesetih, ko je igral v ameriški telenoveli Dinastija. Ta je bila na sporedu med letoma 1981 in 1989.

Kevin Conroy | Avtor: Profimedia Profimedia

Še bolj prepoznaven je postal v devetdesetih, ko je posodil glas za lik animiranega Batmana. Saj veste, tisti globok, raskav glas, ki ga v mislih zaslišimo takoj, ko vidimo značilno masko enega najbolj prepoznavnih superjunakov.

S kakšno obliko raka se je Conroy spopadal, ni znano. Da je bil dlje časa bolan, je v objavi na družbenem omrežju razkrila njegova kolegica Diane Pershing.

"Kevin bo močno pogrešan. Ne le s strani zasedbe serije, ampak tudi s strani legij oboževalcev po vsem svetu," je zapisala Pershing.

Conroy je bil pogost gost festivalov, posvečenih animiranim junakom in serijam. Bil je tudi avtor. V enem svojih del z naslovom Finding Batman je razkril svojo življenjsko zgodbo in izzive, s katerimi se je spopadal kot homoseksualec.

Komentarjev 1