Magazin
25 ogledov

V katerem filmu igra vaš šef?

Vam ves čas stoji za petami in opazi vsak vaš gib? Žurnal24 main
Tudi vi zahajate v kino, ker se želite sprostiti in vsaj za nekaj časa pobegniti iz realnosti? Se vam igralci in scene kdaj zazdijo strašljivo podobni vašim življenjskim situacijam? No, niste edini.

Glede na ugotovitve raziskave, ki so jo izvedli na CareerBuilder.com, ima 26 odstotkov zaposlenih pogosto občutek, da "igrajo" na delovnem mestu. Nič čudnega torej, da sta Delovni prostor (Office Space) in Vikend pri Berniju (Weekend at Bernie's) postala kultni klasiki.

Drama ali komedija?
36 odstotkov izmed 1333 zaposlenih pravi, da če bi bila njihova pisarna film, bi bil zagotovo drama, polna vzponov in padcev ter zapletenih zgodb. Povsem pričakovana pa je tudi ugotovitev, da ženske delovno okolje večkrat dojemajo kot dramatično v primerjavi z moškimi. Da je pisarniško življenje prava drama, pravi 43 odstotkov vprašanih žensk in 28 odstotkov vprašanih moških. Nekateri zaposleni pa si ne dovolijo, da bi jim drobni pripetljaji v službi pokvarili dan. Približno 27 odstotkov zaposlenih namreč meni, da bi bil njihov "pisarniški film" komedija. Približno 19 odstotkov vprašanih pa meni, da bi šlo za razburljiv avanturistični ali pa akcijski film. 7 odstotkov manj zadovoljnih delavcev primerja svojo službo z grozljivko, 6 odstotkov vprašanih pa meni, da je njihovo delovno okolje zavito v tančico skrivnosti.

Šefi
Vsaka zvezda potrebuje tudi soigralca, ki je v tem primeru vaš šef. Sodelujoči v raziskavi so svoje šefe našli v naslednjih likih in filmskih situacijah:

  • Andrew Shepherd iz Ameriškega predsednika (The American President) je prijazen, prijeten in priljubljen, vendar zna občasno precej zakomplicirati sicer preproste stvari.
  • Obi-Wan Kenobi iz Vojne zvezd (Star Wars) je razumen, izkušen, lojalen in vedno pripravljen na vodstvo.
  • Bill Lumbergh iz Delovnega prostora (Office Space) je zloben šef, ki uživa v trpinčenju svojih podrejenih in jim nalaga delo tudi za konec tedna.
  • Franklin Hart iz Od devetih do petih je seksističen, egoističen, lažniv in hinavski pobožnjak.
  • Katherine Parker iz Delovne punce (Working Girl) je zahrbtna šefica, ki krade ideje in jih nato predaja naprej kot svoje lastne.
  • Bernie Lomax iz Konca tedna pri Berniju (Weekend at Bernie's) je slepar, katerega glavni namen je, da se vas znebi.
  • Dr. Evil iz Austin Powersa ima zgolj dve okupaciji – sebe in popolno nadvlado svetu.
  • Cruella De Vil iz 101 dalmatinca (101 Dalmatians) je bogata in vplivna ter tako zlobna, da želi pobiti celo male psičke.
  • Gordon Gekko iz Wall Streeta (Wall street) je neprijazen deloholik, ki isto delovno vnemo pričakuje tudi od vas.

 

Preberite še:

Če imate šefa, kot so ti zadnji, vedite, da niste sami. 37 odstotkov zaposlenih zaradi svojih nemogočih šefov načrtuje zamenjavo službe še pred naslednjimi podelitvami filmskih nagrad oskar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.