Magazin
23 ogledov

V restavracijah zaračunajo rezervacijo

kuhanje Shutterstock
Vse več ameriških restavracij ob rezervaciji mize zahteva številko kreditne kartice.

Če se gostje odločijo, da so se z rezervacijo prenaglili in je ne odpovedo vsaj 48 ur pred dogovorjenim terminom, jim s kreditne kartice trgajo znesek rezervacije, ki je ponekod enak kot znesek celotne večerje. Prav lahko pa se jim tudi zgodi, da jih bodo lastniki restavracij očrnili na katerem od socialnih omrežij.

Jezni gostinci

Lastniki restavracij se jezijo na goste, ki rezervirajo mize in ne pridejo ob dogovorjenem terminu, rezervacij pa ne odpovedo. To predstavlja upad prihodka, še posebej razkošnejšim restavracijam, kjer se zbirajo petični gostje, piše Wall Street Journal. V neki restavraciji na Manhattnu so letos januarja začeli računati 75 dolarjev na osebo, če niso odpovedali rezervacije vsaj 48 ur prej. Gostinci v tem ne vidijo prav nič spornega, saj pravijo, da se strankam enako godi v hotelih, kjer to ne predstavlja nikakršnih težav.

Objavijo na Twitterju

Vendar pa so se gostinci odločili, da bodo naredili še korak naprej in bodo takšne stranke očrnili na socialnih omrežjih, kot je denimo Twitter. Takšno početje opravičujejo s tem, da se tudi gostje tako vedejo – v primeru, da imajo kakšno slabo izkušnjo z restavracijo, to takoj objavijo na socialnih omrežjih. To pa ni vse, nekateri gostinci celo pokličejo "neresne stranke" in zahtevajo ustno opravičilo in pojasnilo, zakaj niso prišli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.