Magazin
20 ogledov

Vam je partner podoben?

V večini primerov brez srčnih bolečin ne gre. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Se sprašujete, kaj ste videle pri bivšem fantu? Zelo verjetno ste se v tem času tudi same spremenile, še bolj verjetno pa je, da se je spremenilo vaše razpoloženje.

Naš okus o partnerjih se spreminja, ko se spremenijo naše razpoloženje in naši občutki, trdijo raziskovalci. Ko smo sproščeni, nas privlačijo osebe, ki so nam podobne, ko pa smo pod stresom, se zagledamo v nekoga, ki nam je popolnoma nasproten.

Raziskovalci so skupini mladih moških pokazali serijo fotografij, na katerih so bile gole ženske. Nekaj primerov fotografij je bilo računalniško obdelanih in so ženske spominjale na moške, ki so sodelovali v raziskavi. Pri polovici moških so s posebnim načinom sprožili občutke stresa, pri ostalih pa občutke ugodja. In rezultati so pokazali, da so sproščeni moški izbrali sebi podobne ženske, tisti pod stresom pa ženske, ki niso spominjale na njih.

Znanstvenik Hartmut Schachinger trdi, da na spremembe okusa vplivajo težke razmere, ob katerih so ljudje manj izbirčni pri izbiri partnerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.