Magazin
8 ogledov

Vedno bolj svobodne

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V današnjih časih so mlade ženske trikrat bolj spolno aktivne kot njihove mame, ki naj bi jih seksualna revolucija v šestdesetih letih osvobodila.

Raziskava je pokazala, da so imele ženske pred 24. letom v obdobju med letoma 2000 in 2009 5,56 različnih partnerjev. Vsaka deseta anketirana je v tem obdobju spala z več kot desetimi moškimi.

Anketiranke, ki so bile enako stare v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, so imele zgolj 1,67 partnerja, tiste, ki so svojo mladost doživljale v sedemdesetih letih, pa so zamenjale 3,72 partnerja. V anketi je sodelovalo več kot tri tisoč Britank.

Na vedno bolj osvobojene ženske pa so se morali navaditi tudi moški, ki morajo sprejeti, da je njihova izbranka pred njimi lahko imela tudi več partnerjev kot oni partneric. Že dolgo lahko pričakovanja o dekletovi nedolžnosti oziroma miroljubnosti označimo za egoistična, čeprav jih (pre)mnogi moški še kar gojijo v sebi. Enakopravnost že nekaj časa velja tudi v seksu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.