Magazin
4752 ogledov

Veste, kako pogosto morate prati svojo pižamo?

utrujenost postelja zehanje Profimedia
Ali veste pravilo, kako pogosto moramo prati pižamo? Nekateri to počnejo vsak dan, drugi pa vsak teden, vendar kaj je prav?

Pižamo nosimo vsaj pet do šest ur pod odejo. Če bi nekaj nosili pet do šest ur na dan, bi to nosili vsak dan?

Med spanjem se naše kožne celice luščijo, prav tako se potimo. Stanje pižame je tudi odvisno od čistoče telesa ter posteljnine.

Na njej se lahko namreč nabirajo naravna telesna olja in bakterije, če je ne perete redno,  lahko povzroči neprijeten vonj. Vseeno pa so strokovnjaki glede pranja pižame nekoliko razdeljeni.

Odvisno, kako nosite pižamo

"Če se tik pred spanjem niste polili s sokom, če se ne potite močno in ne nosite pižame ves dan, potem lahko v njej spite več noči zapored, preden jo operete," je povedala Jennie Varney, direktorica čistilnega podjetja Molly Maid.

postelja | Avtor: Profimedias Profimedias
Melissa Maker, avtorica in ustanoviteljica podjetja za čiščenje gospodinjstev Clean my Space, pravi, da je to odvisno tudi od tega, ali pižamo nosite brez spodnjega perila ali pa z njim. "Če je pižama edina stvar, ki jo nosite v postelji, jo zamenjajte vsak dan. Če pod njo nosite spodnje perilo, jo je treba oprati vsak drugi oziroma tretji dan," je povedala.

Če se potite, jo operite vsak dan

Vsi pa se strinjajo o naslednjem: če se ponoči potite, potem vsak dan zamenjajte pižamo. "Ko razmišljate o pranju pižame, upoštevajte, koliko se potite in koliko je bila pižama v stiku s kožo," je povedala Gwen Whiting, soustanoviteljica The Laundress.

Če pižamo takoj zjutraj slečete in jo pustite, da se prezrači, bi jo lahko nosili še nekaj dni, preden bi se znoj in naravna olja ter bakterije vpile v tkanino. Če pa pižamo nosite vsak dan, pa jo vsekakor dajte v pranje.

Potenje postelja | Avtor: Profimedia Profimedia
Lindsey Boys, soustanoviteljica istega podjetja pravi, da lahko s prhanjem zvečer prestavimo pranje pižame za nekaj dni, le če ne uporabimo preveč losjona za telo.

Božične lučke Pod streho Tako lahko za praznike prihranite pri elektriki gripa imunoglukan Zdravje Pripravite enostaven domač sirup, ki pomaga pri vnetem žrelu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.