Magazin > VIP
3231 ogledov

17-letna princesa: Očetove smrti nisem mogla preprečiti

ari behn Profimedia
25. decembra bo minilo eno leto od smrti norveškega pisatelja Arija Behna.

Ari Behn, ki je bil 15 let poročen z norveško princeso Märtho Louise, s katero ima tri hčerke, si je lani sodil sam. Dočakal je le 47 let.

Njegova najstarejša hči, 17-letna Maude, je našla zelo zrel način, na katerega se spopada s to veliko izgubo. Najstnica se sedaj zavzema za programe, ki pomagajo ljudem s samomorilskimi nagnjenji. "Očetove smrti nisem mogla preprečiti, morda pa lahko preprečim kakšen drug samomor,“ je povedala v intervjuju za revijo Tara, ki je mladenko že pred časom razglasila za najbolj pogumno žensko leta. "Očka bi bil ponosen name,“ je prepričana Maude, ki si je po očetovi smrti poiskala psihološko pomoč. Tudi zato se je zavzela, da bi v šolah učni načrt obogatili s temami o duševnem zdravju. O samomorih ne smemo molčati, meni Maude in za revijo še povedala: "S tem namreč pokažemo svojcem, da v tej težki situaciji niso sami. To se namreč lahko zgodi vsakomur.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.