Magazin > VIP
31 ogledov

78 tisoč funtov za Katino obleko

Obleka, s katero je Kate obnorela princa Williama. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Obleka, ki jo je na modni reviji leta 2002 nosila Kate Middleton, se je na dražbi prodala za 78 tisoč funtov oziroma skoraj 89 tisoč evrov.

Prosojna obleka, ki naj bi zanetila iskrice med najbolj znanima britanskima zaročencema, Kate Middleton in princem Williamom, je bila v četrtek prodana na dražbi za presenetljivih 78 tisoč funtov oziroma skoraj 89 tisoč evrov. Gre za obleko, ki jo je Kate nosila leta 2002 na modni reviji univerze St. Andrews, kjer sta se šolala oba s princem.

Na dražbi je bila razstavljena med oblekami, ki jih je nosila pokojna princesa Diana, in perilom windsorske vojvodinje Wallis Simpson, vendar je bila ravno mala črna oblekica tista, ki je požela največ zanimanja.

Izdelava obleke je sicer stala okoli pičlih 35 evrov in je bila prvotno mišljena kot krilo. Oblikovalka Charlotte Todd, ki je obleko naredila kot del njene naloge na univerzi, je povedala, da je bila njena stvaritev "poimenovana 'umetnost zapeljevanja', kar je precej prikladno. Takrat nisem vedela, kdo je Kate Middleton. Bilo je čisto naključje." Oblikovalka ni še nikoli srečala bodoče princese, vendar je navdušena nad tem, da je igrala vsaj majhno vlogo v Katini prihajajoči zaroki s princem Williamom. "Navdušena sem. Vsi pravijo, da se je  njuna romanca začela na modni reviji. S tem, ko je ulovila svojega princa, bo tudi majhen del mene vedno del kraljevske zgodovine. Noro je."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.