Magazin > VIP
1605 ogledov

Anja Novak: "Sprošča me izklopljen telefon"

Anja Novak Arhiv Slovenskega mladinskega gledališča: Anja Novak
Mlada pesnica in večkrat nagrajena igralka Anja Novak nam je zaupala, da se ji zadnje čase zdi, da je njeno življenje tekma s časom ...

Anja Novak je že med študijem dramske igre začela sodelovati pri projektih v Gleju, od leta 2015 pa je zaposlena v Mladinskem. Je polno zasedena umetnica, v petek je imela premiero sedemurne predstave Sedem vprašanj o sreči v režiji Tomija Janežiča. Že 29. januarja jo čaka premiera koncertnega performansa Moje telo, moja kletka.

Logotip A.nja | Avtor:
Zanimalo nas je, kdo je prejemnica Borštnikove nagrade, Prešernove nagrade in vesne. Kdo je marljiva in uspešna Anja, kako poskrbi zase in kako se najraje sprošča ...

Kdo vse je Anja in kako slalomira med vsemi vlogami v življenju - teta, partnerica, hčerke, uspešne ženske na kariernem področju, prijateljice ...?
Najlepše mi je kadar lahko med vlogami v svojem življenju slalomiram iz užitka in ne zato, ker bi bila na tekmi. Čeprav se mi zadnje čase zdi, da je moje življenje tekma s časom. Lepo je prehajat med različnimi vlogami; partnerica, sestra, prijateljica, novopečena teta, igralka, ampak vsaka od njih terja svoj čas in energijo. Takoj se pozna, če kakšno od vlog zanemarimo, hitro jo lahko namreč izgubimo. Zato se učim predvsem biti skrbna in poslušna do potreb vsake vloge, ohranjati balans in v vsaki od njih uživat. Včasih je za to potrebna mojstrska sposobnost organizacije.

Anja Novak | Avtor: Luka Kaše: Anja Novak Luka Kaše: Anja Novak

Danes hitro izgubimo sami sebe, če si ne znamo utrgati trenutkov zase. Kako se sprošča Anja?
Sproščam se na toplem. Sproščajo me potovanja. Sprošča me izklopljen telefon. Filmi in izklopljen telefon. Sprošča me menjavanje področij s katerimi se ukvarjam, menjevanje okolij in ljudi, pretočnost me sprošča. Sprošča me masaža in sprošča me branje pravih knjig. Sprošča me pisanje.

Kako Anja prebudi strastno in čutno žensko v sebi?
Najprej se dobro naje, potem dobro naspi, potem vonja prave stvari in ves ta čas ima ob sebi nekoga, ki jo ima rad in jo spominja na to, kako pomembno je imeti tudi samega sebe rad.

Anja Novak | Avtor: Arhiv Slovenskega mladinskega gledališča: Anja Novak Arhiv Slovenskega mladinskega gledališča: Anja Novak
Katera esenca jo vodi skozi življenje?
Esenca jasmina.

Če bi lahko izbirala: mlad, radoživ ljubimec, poln življenja ali moder in zanesljiv partner?
Ni mi treba izbirati, je že usoda izbrala pravo kombinacijo zame, ki me osrečuje.

Kaj Anji barva življenje? So to lepi odnosi, potovanja, hobiji, strast v poklicu?
Življenje mi barva prehajanje od ene stvari k drugi; od dela k počitku, od samote k druženju, od hobijev k poklicu, od kaosa k dolgočasju.

In seveda glasba forever!

Kakšen je Anjin sanjski moški?
Moj moški.

Kaj je za Anjo sreča?
Iskanje sreče.

Sodelujte pri našem projektu A.nja - sporočite nam svojo Anjo s spodnjim obrazcem!