Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Barbara: "Franc je ostal v letu 1800"

Barbara Planet TV
Iz šova Kmetija: Nov začetek je izpadla 27-letna Barbara, ki nam je zaupala, da so bila pravila šova bolj pisana na kožo moškim tekmovalcem.

Zakaj ste se odločili za nastop v šovu Kmetija: nov začetek?

Prijavila me je najboljša prijateljica. Je rekla, da gre sama na Tenerife 'pod palmo', jaz pa naj grem 'pod kravo'. (smeh) Ni bilo presenečenje, je bil pa šok, ko sem bila za šov izbrana na avdiciji.

Kako je potekal boj? Kaj je šlo narobe, da ste izpadli?

Morda ni bilo več take bojevitosti v meni, zaradi same želje po domu. Ko sem dojela, da nimam več možnosti in da bo tako ali tako zmagal moški, sem si rekla, 'zakaj bi se trudila, če grem lahko domov.'

Zakaj se vam je zdelo, da bo 'tako ali tako zmagal moški'?

Pravila so bolj pisana na kožo moškim. Zavedala sem se, da sem bila šibkejša od ostalih in da v tem primeru nimam več možnosti.

Vaš znanec nam je povedal, da ste zelo radi lepo oblečeni in da bi vam lahko rekli ljubljanska srajca. Bi se s tem strinjali? 

Kdo je bil to? (smeh). Ne, ljubljanska srajčka pa res ne. Rada sem sicer lepo oblečena in urejena, ampak vse v nekih mejah normale. Nisem ljubljanska razvajenka (smeh).

Kako bi sicer opisali sebe?

Mislim, da sem pokazala tudi v šovu, da sem rada 'fer', prijazna in da znam na miren način in z lepo besedo rešiti vse. Pokazala sem tudi, da imam hrbtenico – marsikdo v šovu je namreč ni imel.

Ste tudi v resničnem življenju taki, kot ste se pokazali v šovu?

V prvih treh tednih sem se zelo iskala, ko pa sem dobila psa Gina, se mi je pa kar odprlo. To, kar se je videlo v šovu, to sem jaz. Psiha me ni izdala, kljub vsem pritiskom …

Ste pogrešali tudi vašega drugega psa, ki je bil medtem pri babici?

Zelo (smeh). Sama pravim, da je pri babici na počitnicah, ker ima ona kmetijo in ima Johnny tam veliko možnosti za tek. Takoj, ko sem prišla iz šova, sem šla ponj, saj se ga res zelo pogrešala. 

Se vam je po izstopu iz šova vaša samopodoba kaj spremenila?

Vizualno res (smeh). Človek grozno izgleda brez make-upa. Sem zelo ponosna nase, spoznaš se v takih situacijah kot se prej nisi in sem zelo vesela za to izkušnjo.

Še zlasti vam, Dominiki in Jaqueline so očitali, da se po domače rečeno 'šlepate' skozi šov. Kako to komentirate?

Mah, fantje so bili zelo nespoštljivi in imeli zelo nizko spoštovanje do žensk. Ves čas so nas žalili, bilo je zelo grdo. 'Šlepale' se res nismo, to je samo eno izmed njihovih žaljenj.

Kako vidite odnos Franca do žensk? Mislite, da je tudi doma takšen?

Mislim, da je bil Franc pogumen, ko je imel okoli sebe ostale fante. Če bi bil tudi doma tak, verjetno ne bi bil poročen in imel otrok. Malo je 'za luno', ostal je v letu 1800 … Mislim, da je v tem šovu pokazal vse svoje slabe lastnosti, vsake toliko pa je bil tudi zelo prijazen … 

Pretekli teden smo videli, da ste imeli zdravstvene težave. Za kaj konkretno je šlo? 

Doživela sem 'nehigienski stres'. Tri mesece sploh nisem imela menstruacije. Potem pa me je začelo zelo boleti v jajčnikih in sploh nisem prišla k sebi, dokler se nisem 'pregrela' na toplem. Povsem ženske težave ...

Jacqueline in Dominika sta rekli, da se verjetno želite izogniti delu ali dvoboju in da pretiravate. Komentar?

Kje pa … Z zdravjem se ne bi 'hecala'. Vmes sem bila tudi pri ginekologu, čeprav to ni bilo prikazano na kamerah. Ni mi všeč, da sta to rekli na tak način. Ko sem dobila tablete, sem vseeno šla pomagat.

Dominika je kolebala med vami kot drugo bojevalko in Brunom. Menite, da je to mislila resno?

Ne vem, če … Dominika si je res želela ostati, imela je veliko voljo po zmagi. Ko je izbrala mene, je imela več možnosti, da bo ostala v šovu.

Maja je bila ljubosumna na vas. Kako ste vi gledali na to? 

Sploh nisem vedela, do trenutka, ko je začela delati scene. Maja je stara 19 let in mora v življenju še marsikaj izkustiti. Sama bi ji svetovala, da si poišče pomoč psihoterapevtke, saj sama tega ne bo znala rešiti. Morda ji bodo na tak način lažje pomagali. To je bilo namreč bolno ljubosumje.

Kako ste sicer videli odnos med Majo in Nikom?

Ne vem, ali je Niko res tako strpen, ali jo ima res tako rad, ali je vztrajal samo zaradi prisotnosti kamer. Vsak normalen fant bi svoje dekle že postavil na realna tla. Upam, da bo njuna zveza trajala, ampak Maja se bo morala umiriti. Če si ljubosumen, prej izgubiš, kot dobiš.

Tekmovalci so vas zelo kritizirali, ko ste bili glava družine. Kako ste gledali na te napade?

Zelo sem bila 'fer', več sem dala hlapcem kot pa gospodi. Zelo mirno sem sprejemala vse skupaj. Vedela sem, da delam dobro. Tudi sama bi si želela tako glavo družine. Tekmovalcem so takrat padle maske, niso pa dojeli, da poskušam biti fer ...

Kakšno pa je vaše trenutno mnenje o tekmovalcih?

Zelo lepo sem se povezala z Anito, tudi Sebastijan in Barbara sta se mi zdela zelo prijetna lika. Dominika je igrala malo podlo igro, ampak to je njen način igre, kot oseba pa se mi zdi zabavna. Ji ne zamerim, da je za dvoboj izbrala mene. Morda je začutila, da v sami igri nisem več tako bojevita ...

Menite, da so bili vaši tekmovalci zahrbtni? Kdo?

Ja, zelo … Franc – glede njega sploh nisem mogla verjeti, da je tako zelo zahrbten. Nekateri so preveč videli denar, tako Faki kot Maruša. Oba sta to igro igrala pretirano močno. Tudi Dominika je igrala svojo zahrbtno igro.

Faki vas je za neposlušnost pri zavrnitvi ene izmed nalog hudo kaznoval. Dva dni ste morali stradati, obenem pa opravljati vsa t.i. 'hlapčevska' opravila. Takrat ste Fakiju zabrusili: "Vse bom delala, ni panike. Raje delam z živalmi kot s takimi ljudmi, kot si ti.“ Kako ste se takrat dejansko počutili?

Sama sem točno vedela, kakšen bo scenarij in da me bo želel kaznovati s hrano. Samo želela sem pokazati, da me on ne more uničiti, ker sem močna oseba in močan karakter. Mislim, da sem to zelo lepo pokazala.

Ob tem vas je tudi žalil. Komentar?

Zelo me boli, da je prišlo do podcenjevanja. Opazke kot so: 'ti si krava' in podobno … Res se mi je zdelo grdo in sem ponosna, da se nisem spustila na tako nizek nivo.

Bili ste voditeljica narodnozabavne oddaje, kakšne pa so vaše nadaljnje ambicije v življenju?

Morda sem šla v šov tudi malce zaradi samo-promocije. Imam namreč veliko željo po delu na radiu, že od majhnih nog naprej. Želela bi si imeti zabavno oddajo na radiu, to mi sedaj predstavlja izziv, na katerega sem se usmerila. Na ta način bil lahko svoje veselje delila med ljudi.

 

Komentarjev 1
  • patron 14:11 15.november 2015.

    bravo Barbara, zajebala si te kretene prostaške, "pogotovo" pa busanca......bruh od človeka, kam maruša gleda, verjetno sam pod pas......