Magazin > VIP
7251 ogledov

Blogerka šest tednov po diagnozi izgubila hčerkico

Ashley Stock Instagram
Tragično izkušnjo je delila s svojimi sledilci.

"Ob 13.05, 27. maja, je Stevie v najinih rokah za vedno zaprla oči. Bilo je veliko čudežev in božanskih trenutkov, ki jih bom opisala, ko bo moje srce spet močno. Oddahnila sem si, da je sedaj našla mir, obenem pa se počutim strto zaradi bolečine, ki je ni mogoče opisati,“ se je ameriška blogerka Ashley Stock od 3-letne hčerke Stevie poslovila na Instagramu, kjer ji sledi več kot 424 tisoč sledilcev. 

Američanka pravi, da žalost sprošča počasi, kot bi odpirala steklenico, ki je pod pritiskom. "Če bi vse sprostila naenkrat, ne vem, kako bi preživela,“ je še zapisala mlada mamica, ki se ne more predati žalosti, saj mora ostati močna za svoja mlada sinova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Stock (@littlemissmomma) on

Stevie so 11. aprila prepeljali v bolnišnico, in sicer zaradi težav z motoriko. Zdravniki so odkrili, da ima tumor v glavi. Nato je sledila še hujša novica … Strokovnjaki so mamici razložili, da upanja, da bo dekletce bolezen premagalo, ni. Stevie je postajala vse bolj utrujena, izgubila je tudi apetit. Po dogovoru z zdravniki je Ashley hčerko odpeljala domov, kjer je svoje zadnje dneve preživela v krogu družine. 15. maja je dopolnila tri leta, a so njen rojstni dan praznovali že konec aprila. "Hvaležna sem, da smo prej praznovali, ker jo te dni zelo boli. Danes ostaja na kavču v svojem udobnem kotu. Danes se zvija od bolečin, se grabi za glavo in zapira oči. /.../ Med napadi pa se smeje in občuduje svoje svetlikajoče se nohte in nas prosi za še več presenečenj in borovničeve mafine. Njene komunikacijske sposobnosti so vsak dan slabše, a sporazumeva se z očmi, v katerih sta modrost in vedenje, mnoge večje od mojega. Ne ve, a hkrati VE, kaj se dogaja. Zelo je pogumna, močna in milostna. Ko je pri sebi, trpeči duši nudi podporo in ji daje ljubezen – kot da del nje ve, da bomo njen objem in njene poljube cenili za vse večne čase.“

Stevie je umrla šest tednov po diagnozi.

Komentarjev 2
  • Mojca Bč 11:25 01.junij 2020.

    Mi smo se od našega še ne 5-letnega vnukca morali posloviti le 14 dni od diagnoze tumorja v glavi. Od tega ni minilo niti en mesec in ne vem, kako s tem sploh lahko živiš naprej.