Magazin > VIP
9 ogledov

Cavazza s pestmi nad fotografa

Sebastijan Cavazza Žurnal24 main
Sebastijan Cavazza se je fotografa Janija Božiča lotil kar s pestmi.

V uredništvu revije Story so za Žurnal24 potrdili, da je dopoldne na Prešernovem trgu prišlo do incidenta med igralcem Sebastijanom Cavazzo in Storyjinim fotografom Janijem Božičem.

Fotograf na urgenci
Slednji je bil dopoldne na terenu, kjer je po navodilu uredništva hotel fotografirati Alenko Godec, ki je nastopila ob dnevu boja proti osteoporozi.

 

Krivec bo plačal

Policijska uprava Ljubljana je potrdila, da so bili danes nekaj minut pred 12. uro obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Prešernovem trgu. Policisti bodo kršitelju izdali plačilni nalog, podatka o statusu udeležencev pa nimajo.

Tam naj bi po naših informacijah na Wolfovi ulici okoli 11.30 zagledal tudi Cavazzo in ga fotografiral, kar pa Cavazzi očitno ni bilo pogodu. Prišlo je do brcanja in prerivanja, Cavazza naj bi zgrabil Božičev fotoaparat in fotografa celo tako poškodoval, da je moral poiskati pomoč na urgenci, kjer so mu slikali zapestje, boli pa ga tudi vrat. Fotograf je o dogodku obvestil tudi policijo, ki pa informacije še zbira.

"Slikal sem ga z igralko Aleksandro Balmazović. Vprašal me je, za koga slikam. Ko sem mu odgovoril, da za Novo, se je razburil," nam je pojasnil Božič in povedal, da je Cavazza šel za njim, mu rekel, da ga ne sme slikati, saj naj bi potreboval dovoljenje. Vendar pa se je vse skupaj dogajalo na javni površini. Po njegovih besedah mu je Cavazza zvijal roko, zagrabil je njegov telefon, ki je padel na tla in se raztreščil. Nato je fotografa brcnil v prsi, da ga je odneslo. Medtem je Balmazovićeva celo opozorila Cavazzo, naj ga pusti pri miru.

Ogledate si lahko posnetek prerivanja.

Prišlo le do nesporazuma
Cavazza pa nam je zatrdil, da je prišlo le do nesporazuma. Po njegovih besedah je bil fotoreporter revije Nova do igralca vsiljiv, igralca je odrinil, ker se je ta želel umakniti, vendar pri tem ni bil nihče poškodovan. "Lepo sem zahteval, ali lahko fotografije izbriše, ker nisem na javni prireditvi, on tega ni hotel izbrisati, me odrinil, hotel je stran, nisem mu dovolil, ker jih ni hotel izbrisati," nam je pojasnil in dodal, da upa, da slike v reviji Nova ne bodo objavljene.

Nesporazum se je zgodil, ko se je igralec sprehajal s soigralko z vaje Aleksandro Balmazović. Cavazza je fotografa opazil, vedel je, kakšen objektiv je uporabljal, saj se tudi sam ukvarja s fotografijo. Fotografa je tudi opozoril, da bi ga moral vprašati za dovoljenje, ali ga lahko fotografira.

"Ne gre za nikakršne vznemirljive slike, ničesar spornega ni, zanimivega. Le sprehajal sem se," je dejal Cavazza. Trenutno še ne ve, ali bo ukrepal, če se bodo fotografije pojavile v javnosti, želi si le malo zasebnosti, je še dodal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.