Magazin > VIP
22904 ogledov

Če zmaga Izrael, Loreen zagrozila s tem

Loreen Getty Images
Zapletom ni konca.

Trenutno poteka eden najbolj napetih evrovizijskih večerov v zgodovini, ki si ga bomo zapomnili po diskvalifikaciji nizozemskega predstavnika Joosta Kleina in protestov zaradi nastopa izraelske predstavnice Eden Golan. Lanska zmagovalka Evrovizije Loreen je napovedala, da bo, v primeru zmage Izraela, odklonila predajo pokala, kljub temu da je po pravilih to dolžna storiti.

“Obstaja načrt, da bo Loreen stopila na oder, pustila pokal na podstavku in odšla, preden bo na oder prišla izraelska predstavnica,” je povedal vir blizu pevke za britanski The Sun. S tem bo pevka simbolično izkazala podporo Palestini.

Le nekaj ur pred finalom pa prav tako zaradi dogajanja v Gazi norveška pevka Alessandra Mele sporočila, da ne bo sporočila rezultatov norveške žirije. To bo namesto nje storila voditeljica norveške javne televizije NRK Ingvild Helljesen.

Točke glasovanja slovenske žirije bo v Malmö sporočila Lorella Flego.

Slovenska predstavnica Raiven bo v finalu nastopila kot 21. po vrsti od 25 tekmovalcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 07:02 12.maj 2024.

    Pričakovana kuhinja , Izrael ali Ukrajina nista smeli zmagati, ker bi bil revolt (upravičeno) prevelik, Hrvati so itak kreteni in nepomembni, naši pa tudi...Zmagovalec - ka, ali kaj je že nek vmesni spol, pa je odraz naše bolne družbe...

  • Idioti 00:59 12.maj 2024.

    Naši našli apolitično kozo in brezveznico . ! ZA rezultate pa takole . Obveljati bi morali samo rezultati STROKOVNE ŽIRIJE ! Rezultati glasovanja pa , da je največ gastarbajterjev Hrvatov , pobeglih Ukrajincev , žIDOV je še zmeraj preveć , ...prikaži večeć , za Švico so pa glasovali F , I in D pa dobiš zmagovalko !