Magazin > VIP
65 ogledov

Čemu se slavni za božič ne bi odpovedali?

božič, hrana Shutterstock
Praznični dnevi znanim Slovencem veliko pomenijo. Razkrili so nam najlepši spomin na božič in zaupali, čemu se ne bi odpovedali pri praznovanju.

Včeraj ste lahko izvedeli, kakšni spomini znane Slovence vežejo na praznovanje božiča iz otroštva in kaj iz tistega obdobja najbolj pogrešajo. Tokrat pa smo jih povprašali, čemu se nikoli ne odpovedo, zaupali pa so nam še najlepši spomin na božič.

Čemu se nikoli ne odpoveste pri praznovanju?

Pevka Nuška Drašček: "Vedno grem k polnočnici. To mi je res lepo. Iz otroštva me vežejo določene stvari, vezane na ta čas, ni pa stvari, ki bi se ji odpovedala."

Glasbenica Lucienne Lončina: "V Sloveniji to ne obstaja – gre za božične pokalice, ki jih dva držita in vlečeta narazen, pri tem pa poka. V notranjosti pa je vedno eno majhno darilo. V angleščini se imenujejo Christmas crackers."

Voditelj in stand up komik Vid Valič: "Nikoli se ne odpovem družini. En dan med prazniki mora biti samo za njih."

Pevka Manca Špik: "Nič kaj takega, nimam kakšnih posebnih običajev ali zaobljub, trudim se biti malo več z ljudmi. To je čas za še večje izkazovanje ljubezni."

Igralka Tanja Ribič: "Smrekici, lučkam in času, ki si ga podarimo drug drugemu."

Plesalka Katarina Venturini: "Težko rečem, vsak božič je malo drugačen, priložnost ga kroji, vsak je po svoje čaroben."

Pevec Jernej Tozon: "Družini. To je čas družine in prijateljev. Na ta dan se najraje obiščemo in obdarujemo s skromnimi darili."

Pevka Špela Grošelj: "Ne odpovem se dobri hrani. Čez praznike ne bom zdravo jedla, rada pojem kos potice."

Pevka Saša Lendero: "Težko rečem, ker te dneve zaradi mojega posla na različne načine preživljamo. Tudi božični večer sem že preživljala na odru. Letos imam naporen december na splošno – veliko je hitenja, veliko projektov, nastopov. Za silvestrovo bom prosta in doma, in tako prijetno zaključila naporen december. Mihovi starši trenutno živijo na Hrvaškem in se še nismo odločili, kje se bomo zbrali. Bomo pa skupaj in to mi je najpomembnejše."

Kantavtor Zoran Predin: "Makovi potici."

Nam lahko zaupate najlepši spomin na božič?

Pevka Nuška Drašček: "Enkrat, ko sem bila v srednji šoli, je na božič ali kakšen dan prej zapadel sneg. Padale so lepe snežinke in ko sem šla k polnočnici, je bilo res pravljično. Zadnje čase božiči niso beli, tako da mi je to ostalo v spominu."

Glasbenica Lucienne Lončina: "Ko sem se z bratom ob petih zjutraj zbudila in pogledala, če je božiček pod posteljami in pod smrekico pustil darila. Bila sva tako vznemirjena na božično jutro, da celo noč nisva spala."

okraski, okrasek, okras, dekoracija, božič, novo leto | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Voditelj in stand up komik Vid Valič: "Ne morem, ker ga ni bilo. So pa spomini na Novo leto! Vendar so najboljši tudi zelo intimni."

Pevka Manca Špik: "Kot otrok sem rada kuhala in starša sta me vsako leto vprašala, kaj naj mi prinese Božiček. Vedno sem rekla šalčke in posode in vsako leto sem to dobila. To je moj najbolj živ spomin, ko sem vse to dobila - v enem kotu sem imela kuhinjo in kuhalo. Sedaj rada kuham in najbrž je to ostalo od tega. Lep obred je, ko za nekoga skuhaš in skupaj poješ."

Igralka Tanja Ribič: "Najbolj se spomnim šolskih proslav v osnovni šoli in gimnaziji, ki sem jih sama režirala in zanje pisala scenarije. Čas, ki je bil povezan s kreativnostjo, duhovitimi predstavami, in čas, ko sem začela spoznavati svoje poslanstvo."

Plesalka Katarina Venturini: "Spomin seže dve leti nazaj, ko me je moj dragi drugič zaročil. Ko je na božično jutro klečal pred mano, nisem tega niti najmanj pričakovala. To bo ostal moj najlepši spomin."

Pevec Jernej Tozon: "Vsi božiči so bili lepi. To je lep čas, vsak božič praznujem v krogu družine."

Pevka Špela Grošelj: "Ni iz otroštva, ampak iz zgodnjih dvajsetih let. Dobila sem zelo izvirno darilo – bilo je narejeno in ne kupljeno. Še vedno ga imam. Takšnih stvari se ne meče stran."

Pevka Neisha: "Vsak je lep in enkraten in celo leto čakamo, da se prav vsi do zadnjega zberemo pri starših. Ogromno nas je in sedaj smo mizo preselili v dnevno sobo."

Kantavtor Zoran Predin: "Z njim se začne moja knjiga Druga žena v haremu. Zgodba o tem, kako je moj oče srečal Božička v naši dnevni sobi."

Pevka Saša Lendero: "Najlepši spomin je sedaj, ko imam hčerko. Od takrat ima božič zame en poseben pomen, da ga moram jaz nekomu pripraviti lepega in se mi zdi, da smo ljudje kar malo pozabili, kako je lepo nekoga osrečiti. Včasih je to še lepše kot obratno. V spominu pa mi je ostala misel, ki sem jo nekje prebrala - lepo otroštvo kot ogrlico sreče nosimo celo življenje okoli vratu. Svoji hčerki skušam nadeti to ogrlico."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.