Magazin > VIP
11370 ogledov

Cviklova na Bledu obnavlja vilo za petične goste

Jerca Legan Cvikl Saša Despot
Jerca Legan Cvikl je ženska prenekaterih talentov in česarkoli se loti, spremeni v zgodbo o uspehu.

Jerca je trenutno sicer podpredsednica društva Sila, o katerem govori z vso življenjsko strastjo. "Ker ima Sila petindvajsetletnico, so me ustanovne članice nekako pooblastile, da društvo popeljem v novo četrtletje. S tem imam še ogromno načrtov, a o njih zaenkrat še ne bom konkretno govorila. Sila je veliko več kot bazar in ples, ki ga 14. aprila organiziram z italijansko ambasado. Delamo še številne druge projekte, v katere so vključene žene vplivnih gospodarstvenikov in diplomatov. Mi jih motiviramo, da jim je v Sloveniji lepo in preko dobrodelnosti one tudi veliko vrnejo Sloveniji. To je ena taka sinergija, kjer se vidi, da ženska sila dela svoje. Pozitivne vibracije in pozitivno za širšo družbo," pravi doktorica antropologije, ki je še vedno zelo aktivna tudi kot publicistka:

"Trenutno pišem zelo zanimivo knjigo, vendar še ne bom povedala, katero. Bo pa zanimiva, ker na nek način razkriva kulturno dediščino Slovenije. Gre za biografijo, o kom, še ne bom izdala. Je kar zajeten projekt, ker imamo ambicije, da bi po knjigi posneli tudi film. Celo v Londonu navezujem stike, da bi šli v kakšno koprodukcijo, delo pa se bo tudi prevajalo v različne jezike."

Poleg zgoraj naštetega, se vsakodnevno odlično znajde v vlogi matere in žene, kljub temu da njen soprog trenutno živi v Londonu. A to še ni vse, Jerci težav ne predstavljajo niti gradbišča. "Zarečenega kruha se največ poje. Glede na napor, ki sem ga vložila v to, da smo staro hišo vrnili v normalno stanje in življenjsko kondicijo, sem se takrat zaklela, da ne bom nikoli več nič prenavljala, a se mi je zgodila še ena hiša, na Bledu. Naredila bom mini turistično vilo, za malo bolj zahtevno goste. Tako vzporedno z vsem ostalim delom počnem še to."

Ob vseh projektih, ki jih obvladuje, bi tako z lahkoto napisala priročnik o vsestranski učinkovitosti. "To bi bila pa res hobotnica. Bo čas tudi za to, glede na to, da sem še v relativno dobri kondiciji. Formula vsega je, da je človek predan tistemu, kar počne in da dela s strastjo. To me že vse življenje vleče naprej," še dodaja.

Komentarjev 13
  • kapibara 14:34 12.februar 2018.

    ....Jerca Legan Cvikl je ženska prenekaterih talentov in česarkoli se loti, spremeni v zgodbo o uspehu. - Ne vem, če je uničevanje tujih zakon in družin, glih en uspeh katerega si ženska šteje kot prenekateri uspeh ?

  • blueone 01:33 10.februar 2018.

    Kakšno vilo??

  • nizakej 21:55 09.februar 2018.

    Me zanima, če bi isto delala na vseh teh kvazi projektih, če bi bila žena Franca iz Hočkega Pohorja...