Magazin > VIP
6 ogledov

Dan D za Williama in Kate

Princ William in Kate sta skupaj obiskala grob njegove matere. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po prvih ocenah naj bi poroko princa Williama in Kate Middleton pred televizijskimi zasloni spremljali dve milijardi ljudi. In kaj bodo videli ...
Kraljevo poroko bodo po televiziji v živo predvajali v 32 državah.

Britanska monarhija je že dalj časa v nemilosti Otočanov. Zato vse svoje upe polaga na zakon princa Williama in Kate Middleton, ki se nikakor ne sme končati tako, kot se je končal prvi zakon princa Charlesa. Začel se bo vsekakor zelo podobno …

Prvi vrhunec: kraljica razglasi kraljevi naziv

Kakšen bo kraljevi naziv, ki ga bosta nosila William in Kate? To bo v petek dopoldne slavnostno razglasila kraljica Elizabeta II. Predvidevajo, da bosta golobčka v zakonski jarem zakorakala kot vojvoda in vojvodinja Clarencea ali vojvoda in vojvodinja Cambridgea. V tem času se bo počasi začela polniti tudi Westminstrska opatija. Na poroko je povabljenih 1900 gostov, med drugim tudi mesar in poštar iz Katine domače vasi, 1000 prijateljev mladega para, zakonca Beckham in približno 40 kronanih glav. Po ceremoniji se bo kraljeva družina skupaj s 600 povabljenimi umaknila na zajtrk v Buckinghamsko palačo.

Kate bo zadnjo noč preživela v hotelu

Na poroko nista povabljena zakonca Obama in bivša žena princa Andrewa, Fergie, kar je mnoge presenetilo.

Ob 9. uri zjutraj se bo za Kate začel stres. Kar šest stilistov bo poskrbelo, da bo na svoj veliki dan videti brezhibno. Z njo bosta njena mati in njena družica, sestra Pippa. Kate bo sicer svojo zadnjo noč kot samska ženska preživela v kraljevem apartmaju Goring Hotela, ki leži v bližini Buckinghamske palače. William pa bo noč pred poroko preživel v londonski rezidenci kraljeve družine, Clarence House. Družbo mu bo delal princ Harry, ki je tudi njegova poročna priča.

Nevesta ne bo prišla v kočiji
Ob 11.30 po našem času bo Kate zapustila hotel in se z očetom Michaelom v kraljičinem rolls-royceu  peljala proti cerkvi. Eden od razlogov, da se ne bo pripeljala v kočiji, naj bi bil tudi ta, da je alergična na konje. Drugi pa pravijo, da se je za avtomobil odločila, ker želi v opatijo prispeti kot Kate, navadna smrtnica, cerkev pa zapustiti kot vojvodinja Catherine in v nazivu primerni kočiji.

Na poročnih spominkih, na katerih so tudi inicialke Williama in njegove neveste, je C vedno pred W. Želeli so se namreč izogniti asociaciji na stranišče (WC).

Ob 12. uri pripravite robčke, kajti takrat si bosta William in Kate obljubila zvestobo do groba. Ceremonijo naj bi vodili trije duhovniki. Canterburyjski nadškof Rowan Williams ju bo poročil, dekan opatije John Hall bo ceremonijo vodil, govor pa bo imel londonski škof Richard Chartres.

Ob 13.15 po našem času pa naj bi mladoporočenca zapustila cerkev. V odprti kočiji, če ne bo dežja, se bosta peljala proti Buckinghamski palači. Njuni kočiji pa bodi sledile kočije kraljeve družine in tudi kočija nevestine družine. V palači bo na svate že čakal fotograf Hugo Burnand, ki bo poskrbel za uradne fotografije. Govori se, da se William in Kate ne bosta fotografirala v "sobi kron", kjer so se doslej fotografirali vsi kraljevi mladoporočenci. Razlog – skoraj vsi zakoni so se končali z ločitvijo in William je očitno vraževeren.

Poljub na balkonu palače
Nato bo sledil trenutek, na katerega bodo vsi čakali – poljub na balkonu Buckinghamske palače. To naj bi se zgodilo ob 14.25. Takrat naj bi se na nebu nad palačo pojavila tudi bojna letala in za mladi par izvedla nekaj akrobacij.

Še vedno se ne ve, kdo je za Kate oblikoval poročno obleko. Več pa je znanega o pričeski. Menda bo imela spuščene lase, na glavi pa namesto diadema rože.

Nato pa se začne požrtija. Najprej bodo gostom postregli s kanapeji in pijačo. Znano je tudi, da bosta William in Kate imela dve poročni torti. Kate si je izbrale sladke sadne sanje v belem z užitnimi cvetovi, William pa je naročil svojo najljubšo torto iz otroštva – torto s čokoladnimi piškoti.

Mladoporočenca se bosta za nekaj časa umaknila

Po jedi se bosta William in Kate umaknila v palačo St. James. Tam se bo Kate verjetno preoblekla za večerno slavje, na katerem bo prisotnih le 300 svatov. Tokrat jih bo na večerjo, ki naj bi se začela ob 18. uri, povabil ženinov oče, princ Charles. Večer se bo končal s plesom ...

In kakšen bo poročni šopek? Kate obožuje bele lilije, zato bodo po vsej verjetnosti krasile tudi šopek. Pričakovati je tudi marjetice, ki so simbol Walesa.

Poročna noč in medeni tedni
Poročno noč bosta golobčka verjetno preživela pri babici v palači. V soboto dopoldne pa se bosta podala na dvotedenske medene tedne. O destinaciji se še vedno divje ugiba. Med drugim se je govorilo, da prihajata na Hrvaško. Sicer se omenjata tudi Jordanija in Avstralija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.