Ena naših najbolj seksi voditeljic in novinark Danica Lovenjak se je že pred nekaj časa podala v svet vrhunskih vin. Za veliko gurmanko in poznavalka domače gastronomije je bilo to logično nadaljevanje. Tako je konec tedna razkrila, da je uspešno opravila izpit sommelier master 2. stopnje.
Kako globoko je zakorakala v svet vrhunskih vin, je letos razkrila tudi v oddaji Riba, raca, rak, ko je izbrani družbi s pomočjo profesionalnega chefa in vinskega viteza pripravila vrhunsko večerjo ter vsak hod pospremila z vinom, ki se je ujemal z izbrano jedjo.
Poleg kulturnih prireditev, ki jih zelo rada obiskuje že od nekdaj, pa je zadnja leta tudi stalna gostija na dogodkih priznanih slovenskih vinarjev. V zadnjem času pa je obiskala tudi več vinskih festivalov, na zadnje festival Salon Sauvignon na Ptuju.
"Vino ni le pijača – je umetnost, je zgodba, je življenje. Z vsakim novim obiskom vinske kleti postaja moje razumevanje vina globlje, moj pogled na svet vin pa širši. Na svoji poti izpopolnjevanja na tečaju Sommelier 2. stopnje pri sommelierski šoli Sommelier Master, pod vodstvom izjemnih strokovnjakov Aleksandra Bohinca, Špele Bohinc, Majde Debevc in Edvarda Kužnerja, odkrivam bogastvo sveta vina, kulinarike in človeških zgodb, ki se prepletajo v vsakem kozarcu. Zaključili smo predavanja in zdaj vstopamo v tisti najlepši del izobraževanja – v vinske kleti, kjer vinarji skozi svoja vina pripovedujejo zgodbe zemlje, časa in strasti. Obisk kleti Radikon, pionirja naravnega in oranžnega vinarstva v osrčju Furlanije, je bil zame pravo doživetje – med tisočerimi steklenicami se je zdelo, da vsak zid diha svojo zgodbo," je razkrila konec aprila.
"Če tudi vi čutite, da je svet vina nekaj, kar želite bolje spoznati, toplo priporočam 30-urni tečaj 'Sommelier začetnik', ki se začne 5. maja na Lovenjakovem dvoru v Murski Soboti. Odlična priložnost za vse iz Prekmurja in širše, da vstopite v svet vina s strokovnjaki, ki znanje podajajo z navdihom, z občutkom za tradicijo in s pogledom v prihodnost," toplo priporoča Danica.
Aprila pa se je mudila še na enem posebnem vinskem dogodku, ki je združil njej ljubo umetnost in vino. V vinski kleti TILIA estate je ob spektakularnem nastopu On Stage Art zaživelo remek delo slovenske vinske scene. Omejena serija 1000 steklenic Out of the blue. Gre za modri pinot, kreacijo vinarja Matjaža Lemuta, strokovnjaka za modri pinot in enega najpomembnejših enologov – svetovalcev na tem področju.
Posebna pa ni le vsebina, temveč tudi steklenica. Etiketo je oblikoval Žare Kerin, vodilni oblikovalec v regiji. Tuji vinski strokovnjaki so Out of the blue opisali kot 'vino, ki ni iz tega sveta'. Lemut je moči tako združil s Kerinom, akademskim slikarjem Azadom Karimom in fotografom Jakom Babnikom. Skupaj dokazujejo, da povezovanje različnih strok ustvarja presežke, v tem primeru vino, ki ga dvigne nad vsebino v steklenici.
🍓 Vroča dekleta čakajo na vas na 👉 𝗦𝗲𝘅𝘁𝗼.𝗹𝗶𝗳𝗲
Reklama!
Popolnoma nezanimiv članek, že povsod napisan. Brez veze.