Magazin > VIP
14891 ogledov

Desa Muck o zakonu: Če bi bila depresivna, bi izbrala “kretena”

Desa Muck Ana Iza Sajko
Razkrila nam je, zakaj je spoznala svojo ljubezen.

Deso Muck, našo dramatičarko, igralko in publicistko smo poklicali z uredništva in jo povprašali o zakonu in o boju z depresijo, o katerem je v preteklosti že spregovorila.

67-letna pisateljica, ki je svojo ljubezen Igorja Blažino našla leta 2014, nam je razkrila, da če bi bila depresivna, ga sploh ne bi opazila. "Najbrž bi spet spoznala kakšnega kretena," je rekla. "Že več kot 10 let sem na antidepresivih, to mi je znatno pomagalo, pomagajo pa mi tudi sprehodi in narava," nam je povedala.

Desa, ki se je četrtič poročila leta 2018, je za domače medije razkrila, da je bila to prva poroka, na kateri je jokala. "Da" je rekla v Zgornji Savinjski dolini v krogu bližnjih, saj si medijske pozornosti za ta posebni dan ni želela. 

Muckova je znana po tem, da rada pove to, kar ji pride na pamet, a je nazadnje v intervjuju za Žurnal 24 povedala, da vse več rada tudi molči in da je utrujena od govorjenja brez dlake na jeziku.

Še vedno pa tudi ustvarja - letos je dobila Levstikovo nagrado za izvirno leposlovno delo, ki jo podeljuje Mladinska knjiga. Njena literarna dela, ki jih je več kot 60 za otroke, mladino in odrasle so prevedena v številne jezike po svetu. "Imam močno željo po sporočanju in zgleda, da imam neko pedagoško čakro, ki se jo trudim zatreti, ampak mi vsake toliko časa ven useka," se je pošalila ob prejemu nagrade, kot so zapisali domači mediji.

 dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 19:03 11.junij 2023.

    Desa, od kar si porocena, izgledas super ! Pisi dalje, radi beremo kar napises...vse dobro obema!

Sorodne novice