Magazin > VIP
101 ogledov

Desa: "Tega res nisem pričakovala"

Desa Muck Anže Petkovšek
Te dni se v kinematografih lahko nasmejite komični drami Panika, ki je posneta po istoimenski knjigi Dese Muck. Pisateljica nam je povedala, kaj si misli o filmu.

Dobrih deset let po tem, ko je napisala knjigo Panika, je lahko Desa Muck svojo junakinjo Vero videla še na lastne oči. K temu je pripomogla režiserka Barbara Zemljič, ki je vajeti filma držala povsem sama, saj Dese ni spustila zraven. A Dese to ni zmotilo, še več, čutila je olajšanje. "Bila sem zelo vesela, da me ni prosila za mnenje, ker se mi ni dalo več ukvarjati s tem. Že dolgo je namreč tega, ko sem napisala knjigo, in bi mi bilo kar naporno obnavljati vse skupaj. Poleg tega se mi zdi, da treba režiserju prepustiti vse. Vesela sem, da je ohranila bistvo zgodbe, da je uporabila veliko mojih dialogov ... Mislim, da je delala z velikim spoštovanjem do moje knjige," nam je svoje občutke o filmu zaupala Desa.

S filmom pa se je zgodilo še nekaj, česar pri slovenskih filmih sicer nismo vajeni – o njem se veliko govori in ljudje so ga zelo lepo sprejeli. To je presenetilo tudi pisateljico samo. "Tega res nisem pričakovala, saj slovenski filmi po navadi niso zelo odmevni. A takoj, ko sem ga videla, mi je bilo jasno, da bo ljudem všeč." Deso je močno navdušila tudi igralska zasedba, predvsem pa glavna junakinja Vera, v katero se je prelevila igralka Janja Majzelj. "Vsi se mi zdijo super, vsi. Ko pa gledam Janjo, se mi zdi, da je Vera oživela," nam je še zaupala in dodala, da si je film ogledala že dvakrat. 

Napovednik filma si oglejte tukaj.

Komentarjev 1
  • mia 16:28 15.marec 2014.

    če je film tak kot knjiga je super. kupila sem žepno izdajo, jo prebrala, posodila in nikdar dobila vrnjeno