Magazin > VIP
144851 ogledov

Družina Zvezdane Mlakar je strta, za njimi je težka noč

Zvezdana Mlakar Saša Despot
Kljub temu, da so se borili, je za vedno zaprl oči.

Kako kruta je lahko narava, še predobro ve igralka Zvezdana Mlakar, ki živi na kmetiji. S svojimi številnimi sledilci je preko družbenega omrežja delila žalostno novico.

"Nismo ga rešili, bila je težka noč. Proti jutri si ga nisem več upala pogledati. Ves čas smo upoštevali veterinarjeve nasvete, osliček je pil kozje mleko, drugega na hitro nismo mogli najti. Imeti živali je lepo, a prinaša veliko odgovornosti in soočanje z izgubami, ki jih težko razumeš," je zapisala in dodala, da odkar živi na kmetiji, se ne zna soočiti z dejstvom, da včasih živalske mame enostavno zapustijo svoje mladiče. Kot je opisala, jih pustijo v grabnu, sredi travnika.

"…potem pa ta drobna, komaj rojena bitja mogoče uspejo prikrevsljati do črede, ki jih tudi izloči. Tega oslička so skoraj pohodili. Velikokrat smo jih reševali, Lan in Eva sta veliko noči skoraj prespala v hlevu. A redko uspemo. Ker “ nekaj” ni prav, ker je nekaj narobe. Živali komunicirajo drugače, narava je lahko tudi trda in neusmiljena,”"je pojasnila.

Žal pa sporočila tudi zelo žalostno novico, osliček, ki so se ga tako trudili rešiti, je poginil.

"Včeraj sem po rahli tresavici in temperaturi njegovega telesca začutila, kako življenje odhaja. A sem odganjala te misli. Tako se je današnji dan pobarval v belo, megleno liso in razmišljanju o smrti, minljivosti ne morem uiti. Tudi zato mi sladke besede o srčku, trebuščkih in podobno, niso blizu. Tudi, če so dobronamerne," je zapisala in svoje misli zaključila: "Življenje dojemam z dostojanstvom (vsako življenje in vse živo), ker je veliko, mogočno, neusmiljeno in nikoli doumljivo v vseh svojih razsežnostih. Sprejemam torej realnost kot je. Zato človeski napuh, sodbe, mnenja, pametovanje “narava” pomete z eno samo potezo, ko se odloči vzeti in končati. Zato ima edino ljubezen tudi smisel."

Komentarjev 8
  • viktor574 21:16 02.junij 2022.

    Zelo pomembno, hvala ker smo izvedeli...

  • viktor574 21:15 02.junij 2022.

    Zelo pomembna novica za Slovenijo...

  • mirror 17:11 02.junij 2022.

    Trava raste?