Magazin > VIP
46 ogledov

Giselini "seksistični" oglasi ujezili vlado

Gisele Bündchen
1/3
Flynet
Očitno Gisele Bündchen ni vedno ponos in veselje Brazilije. Vladni predstavniki so namreč šokirani nad serijo reklamnih oglasov, ki jih je posnela za spodnje perilo brazilske znamke Hope.

Oglasi, ki jih je nedavno posnela ena najbolj znanih manekenk Gisele Bündchen, so sprožili veliko razburjenje, saj naj bi bili seksistični in stereotipni. V reklamah Gisele namreč možu sporoča slabe novice - kot je razbit avto, zapravljen denar na kreditnih karticah in povabilo njeni mami, da pride živet k njima - v zapeljivem spodnjem perilu. Na koncu vsakega oglasa pa se pokaže tudi slogan kampanje, ki se glasi: Brazilka si, izkoristi svoj šarm!

Čeprav oglasi marsikoga zabavajo, pa na vladne predstavnike niso imeli takšnega vpliva. "Kampanja promovira napačen stereotip o ženski kot seksualnemu objektu moža, kar zapostavlja velike prednosti, ki smo jih dosegle. Oglas med drugim diskriminira ženske," je bil odziv vladnih predstavnic iz Ženskega brazilskega sekretariata, ki zahtevajo, da se predvajanje oglasov prepove.

Medtem pa se je na obtožbe že odzvala direktorica podjetja, Sandra Chayo. V zagovor podjetja je povedala, da niso imeli nikakršnih slabih namer. "Vse situacije v kampanji so le šale na račun vsakodnevnega življenja. Nikakor se ne bi smele jemati kot podcenjujoče do žensk. To bi bilo absurdno, če upoštevate, da naše podjetje živi od žensk."

Kaj pa menite vi, so oglasi res sporni? Zgoraj si jih lahko ogledate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.