Magazin > VIP
4678 ogledov

Harry in Meghan: Vojna se tudi v ZDA nadaljuje

meghan markle, princ harry Profimedia
Urednikom poslala pismo.

Zakonca Sussex sta včeraj urednikom britanskih tabloidov Sun, Daily Mail, Mirror in Express poslala pismo, v katerem sta jih obvestila, da se na prošnje njihovih novinarjev ne bosta več odzvala. Če bo treba, bodo z njimi komunicirali preko odvetnikov.

Par je medije obtožil, da so objavili zgodbe, ki so bile "izkrivljene, lažne in invazivne". S to potezo, tako piše The Guardian, želita javnosti poslati sporočilo, naj ne verjame zgodbicam o njuni družini, ki jih objavljajo zgoraj našteti tabloidi. 

V pismu sta Sussexa še poudarila, da je svobodno novinarstvo steber demokracije in da lahko novinarji s svojim delom "osvetlijo temne kraje, pripovedujejo zgodbe, ki bi bile sicer zamolčane, se postavijo za pravico in izzovejo tiste z močjo ter od njih, če zlorabijo sistem, zahtevajo, da za to prevzamejo odgovornost“.

Meghan se sicer pripravlja na tožbo proti Mail on Sunday, ki je objavil pismo, ki ga je poslala očetu. Prvo zaslišanje je v petek.

"Takšno opravljanje posla vpliva na vsak kotiček družbe. Vojvoda in vojvodinja sta gledala znance in tudi tujce, kako so njim in tudi njima škodili, ker govorice spodbujajo prodajo oglasov.“ Par je še poudaril, da se na ta način ne želi izogniti kritikam. "Mediji imajo pravico, da o njima poročajo in da imajo mnenje, dobro ali slabo. To mnenje pa ne sme temeljiti na laži,“ so še zapisali.

Komentarjev 1
  • Ender3 11:19 20.april 2020.

    Idiotski prispevki na Žurnal24.si.