Magazin > VIP
25834 ogledov

Hrvaški mediji našo blogerko Lepo Afno in druge "pribili na križ"

Lepa Afna Instagram
Nič krive blogerke so postale tarča komentatorjev in medijev …

Prejšnji teden je svetovno znana kozmetična znamka na prav poseben luksuzni  izlet povabila hrvaške, srbske in slovenske blogerke. Z zasebnim letalom so jim namreč popeljali nad Hrvaško in promovirali svoje izdelke. Med 90 minutnim letom so lepotice snemale selfije in jih objavljale na družbenih omrežjih, med njimi je bila tudi naša najbolj uspešna vlogerka Lepa Afna (Lea Filipovič) in nekdanja manekenka Eva  Ahačevčič. A podjetje verjetno ni pričakovalo, da si bodo s tem dejanjem prislužili le negativno reklamo.

Hrvaški Index namreč poroča, da so se pod objave blogerk vsuli negativni komentarji in dekleta ter organizatorje "pribili na križ". Namreč, v času, ko se vse več govori o ogljičnem odtisu in se vse bolj promovirajo ekološki načini potovanja, so izbrane lepotice poletele z letalom, ki v bistvu ni bilo namenjeno nikamor, kar se je marsikomu zdelo nepremišljeno in neekološko. 

Lepo Afno smo poklicali za komentar, a se na naše klice ne odziva. Se je pa na naš klic odzvala Eva, ki je z omenjenega izleta na Instagramu objavila eno fotografijo. Povedala je, da je slišala za te komentarje in da zato podjetje od prisotnih blogerk tudi ne pričakuje objav, ni pa ji treba izbrisati že objavljene fotografije. "Več o tem ne bi govorila, ker je tak dogovor," je vse, kar je povedala. Fotografij z izleta na Instagramu naše druge prisotne blogerke Lepe Afne ni, prav tako jih ni tudi na uradnih profilih podjetja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Za Zlarin bez Plastike (@bez.plastike.hr) on

 

Med tistimi, ki so kampanjo ožigosali pa je tudi okoljevarstvena organizacija Za Zlarin brez plastike. "Ali je mogoče, da leta 2020, v dobi, ko se v mnogih jezikih zaradi velikega onesnaževanja pojavlja 'fly shame' ali sram pred letenjem, kozmetična znamka spomni najeti zasebno letalo in ga napolniti z influencerji (to so ljudje, ki za življenje zaslužijo z reklamiranjem proizvodov, ki so nepotrebni in ki uničujejo našo Zemljo, vire in življenja)  ter ga dvigniti na 8900 metrov, da bi promovirali neko ceneno kremo? Ali je to v trenutki, ko vemo, da smo pred masovnim izumiranjem, mogoče? Ni te kreme, ki lahko reši 800000 ljudi, ki na letni ravni v Evropi umirajo zaradi onesnaženosti zraka. Ni kreme, ki bi nas rešila pred rešila pred požari, sušo in ekstremnimi podnebnimi spremembami, ki se dogajajo po svetu," so med drugim zapisali omenjeni okoljevarstveniki. 

Podoben izlet je pred leti organizirala tudi ena izmed slovenskih radijskih postajo, ko je na poletu nad Slovenijo nagrajenkam in izbrankam zapel Jan Plestenjak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pozor, vzleteli bomo ... v nov teden! Pripravljeni? 🛫 🛫 🛫 Pred nami so nove lepote vsakodnevnih izzivov, ki jih tako zelo obožujemo, hkrati pa nam delajo nemalo skrbi in neprespanih noči. Ne le med več urniki leti, ko je koža izpostavljena izredno suhemu zraku, tudi med vzleti in leti skozi vsakodnevne izzive je koža izpostavljena obremenilnim zunanjim dejavnikom (vremenske spremembe, suh zrak, vlaga, veter, mraz, stres ...), ki vplivajo na stanje naše kože. Na četrtkovem letu od Zagreba do Pule in nazaj, na katerega me je povabil @vichyslovenija, sem izvedela, da je serum #mineral89 prava doza vsakodnevne nege, ki koži vrača napetost, vlago, sijoč in zdrav videz kože tudi v najbolj stresnih situacijah. Seveda v teh časih težko verjamem na besedo. V to se zadnjih nekaj mesecev v resnici skoraj vsakodnevno prepričujem. Vstajam zgodaj, pozno hodim spat, nisem človek obstanka, pa vendar sem z videzom kože v splošnem zadovoljna in priznam, da sem izboljšanje kože opazila, ko sem začela v vsakodnevno jutranjo in večerno nego vključevati prav Vichyjev eliksir vlage in hranil 🙏

A post shared by Love, Eva ❤ | fashion | beauty (@evaahacevcic_pakiz) on

Komentarjev 2
  • Avatar vec
    vec 11:31 26.februar 2020.

    NI naša ampak kr NJIHOVA, res pa je da je rojena tukaj a ni Slovenka je samo državljanka Slovenije roj v Sloveniji, za ta pogoj morata biti oba starša SLOVENCA in za njih velja enako ter tako po deblu do zadnjega.

  • fowler 07:16 26.februar 2020.

    Najprej bi rad zaslužil ogromno denarja, ne glede na dogajanje okoli mene... Potem se pa takoj lotim reševanja svetovnih problemov... Denar ne smrdi !!!