Magazin > VIP
135 ogledov

Iryna Osypenko Nemec na seznamu davčnih malomarnežev

Iryna Osypenko Nemec
1/3
Osebni arhiv
Manekenka in podjetnica Iryna Osypenko Nemec, žena poslanca Matjaža Nemca, se je znašla na FURS-ovem seznamu nepredlagateljev obračunov.

Modna agencija in šola Koneal d.o.o., katere ustanoviteljici sta Iryna Osypenko Nemec in njena tašča Nelinda Nemec, se je znašla na FURS-ovem seznamu nepredlagateljev obračunov.

Gre za seznam zavezancev za davek, "ki davčnemu organu do 25. dne v mesecu pred mesecem razkritja niso predložili obračuna davčnega odtegljaja za izplačilo plače in nadomestila plače za predpretekli mesec (REK obrazec)," kot piše na spletni strani Finančne uprave.

Omenjeni obrazec je treba oddati ob izplačilu plač. Na seznamu nepredlagateljev pa se znajdejo različne kategorije zavezancev. Nekateri plače izplačujejo in ne oddajajo REK obrazcev,  drugi niso izplačali plač, tretji pa so morda obrazec oddali z napako, na primer za napačno obdobje. Lahko pride tudi do primera, ko plača ni izplačana, takrat obveznosti obračuna prispevkov ni. V tem primeru ne gre za davčni prekršek, ampak za kršitev delovne zakonodaje, o čemer finančna uprava obvesti delovno inšpekcijo. Zavezanca sicer v primeru napačne oddaje ali ne oddaje obračunov sproti obveščajo. 

"Sporočamo, da je zavezanec formalno upravičeno na seznamu nepredlagateljev. Podrobnejših informacij vam zaradi  varovanja davčne tajnosti žal ne moremo sporočiti," so povedali na finančni upravi. 

Za komentar, kako se je znašla na omenjenem seznamu, smo poklicali tudi Iryno, vendar se je oglasila le njena telefonska tajnica.

 

Komentarjev 11
  • allstarr111 20:23 17.avgust 2016.

    pa sej te kurčevi e davki itak ankol ne delajo k treba, spet majo nek error, Lastnik edavki.durs.si je neustrezno nastavil svojo spletno stran. Firefox se ni povezal s to spletno stranjo, da bi preprečil krajo vaših podatkov.<br ...prikaži več />Ta stran uporablja HSTS (HTTP Strict Transport Security), ki določa, da se lahko Firefox nanjo poveže zgolj varno. Posledično za to digitalno potrdilo ni mogoče dodati izjeme.če pa misljo da bomo zarad njih začel IE uporabljat so se pa zajebal, mater pa take dnarje mečemo da se IT oddelek lahko igra, a da bi kj delujočega naredli to pa ne, bo zmankal dela zanje :)

  • izRODEk 19:33 17.avgust 2016.

    Vsi SD-jevci so isti: pokvarjeni, hinavski, goljufivi, prevarantski, koruptivni, klientelistični.SD- Socialni demokrati so zlo Slovenske družbe. Matjaž Nemec je vzorec vsega slabega, kar se v SLO politiki dogaja. Dno. Govno.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:23 17.avgust 2016.

    In kaj ima SD veze z levičarstvom ki naj bi zagovarjalo socialo? Sej jo sam obira skoz. Sm pa tja da kak populistični pljunek v morje ; bilanca je pa socialno močno negativna. Sam zato ker Zmago sebe ...prikaži več imenuje za Plemenitega to še ne pomen da je plemeniti.