Magazin > VIP
19 ogledov

Jamie Oliver bo kuhar iz risanke

Jamieja poznajo po vsem svetu, restvaracijo pa ima tudi v Avstraliji. Žurnal24 main
Ta trenutek verjetno najbolj znani kuhar na svetu, Jamie Oliver, bo postal risani junak. Desetletni mali J se bo trudil odkriti skrivnost, kako postati velik kuhar.

Družbo bodo junaku, ki mu bo v angleščini ime Little J, delali nenavadni kuharski pomočniki, med katerimi bo tudi nori znanstvenik Jajca Benedikt, ki mu na rami sedi piščanec. Za risanko, ki bo v 52 delih (vsaka epizoda bo dolga enajst minut), ima zasluge produkcijska hiša Aardman Animations. Namenila jo je otrokom, starim od sedem do enajst let, mali J pa jim bo mimogrede zaupal skrivnosti zdrave prehrane. Jamie Oliver je nad idejo navdušen. "Res si želim malo svojega znanja na zabaven način deliti z otroki. Ne morem povedati, kako sem očaran nad otroki in hrano," pravi 32-letni kuharski čarovnik, ki ima z ženo Jools dve hčerki. Jamie želi, da bi tudi po zaslugi risanke otroci o zdravi hrani začeli razmišljati drugače in bi vzljubili tudi brstični ohrovt in cvetačo. Da bo risanka najverjetneje velika uspešnica, priča dejstvo, da so Aardman Animations svet nasmejali že z dogodivščinami Wallacea in Gromita.


Jamie in Tony Blair na "zmenkih" jesta zdravo. © AFP

 
Moj prijatelj je Tony Blair!
Jamie Oliver je pred časom Britance že opozarjal, da se njihovi otroci prehranjujejo slabo, zato je med njimi tudi veliko predebelih. Oliver si prizadeva, da bi britanski šolarji jedli svežo, okusno in zdravo hrano. V dokumentarnih serijah Jamie's School Dinners (2005) in Jamie's Return To School Dinners (2006) je poudaril pomen zdravega prehranjevanja za otroke. Njegova prizadevanja je pohvalila tudi britanska vlada – šolam je namenila 280 milijonov funtov za bolj zdrave jedilnike, Tony Blair pa je pohvalil zvezdniškega kuharja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.