Magazin > VIP
748 ogledov

Jure Ivanušič poškodovan na protestih

Jure Ivanušič Arhiv izvajalca
Igralec Jure Ivanušič je bil na nedavnih protestih v Mariboru deležen udarcev.

Igralec, pianist in šansonjer Jure Ivanušič se je pred dnevi udeležil drugega protesta v Mariboru. Tudi na tem protestu so ljudi, tako kot na prvem, pozivali k mirnim protestom brez izgredov, a več mladih je bilo vseeno nasilnih, poroča revija Story. Po pripovedovanju igralca se je nekaj fantov izživljalo nad stavbo tamkajšnje univerze. Igralec je pristopil k njim in jih ogovoril, kaj jim je stavba naredila. Dva fanta sta se takoj zakadila vanj in sledil je pretep. Igralec je dobil udarce v obraz, krvavel je iz nosa, imel pa je tudi modro oko. Sam pravi, da na srečo ni dobil večjih poškodb.

Kljub temu da ima družino (s hčerko pokojnega predsednika države Janeza Drnovška Nano Forte ima osemmesečno hčerko Titino) in so ga mnogi po dogodku spraševali, ali mu je bilo tega treba, sam odgovarja, da ne bo mirno gledal stvari, ki niso in se ne delajo prav. Kot mladenič se je pretepal, a fizičnega nasilja zdaj ne podpira, še poroča revija. V takšnem duhu bo vzgajal tudi svojo hčerko.

Komentarjev 6
  • jožateboža 10:27 14.december 2012.

    Verjetno si ti edini, ki voliš "poštene politike" in na pravilen način demonstriraš demokracijo!Če res misliš, da si z volitvami dobil demokracijo, si ali slep ali pa gluh!

  • Kranjica 10:16 14.december 2012.

    Čestitam, tako realnega komentarja o protestih še nisem zasledila in se z vami popolnoma strinjam Soglašam se z mirnimi protesti, na katerih želijo sodelujoči opozoriti na nekatere anomalije v politiki, da pa nekateri želijo iz tega narediti revolucijio, samo dokazuje, ...prikaži več, da niso prisostvovali uram zgodovine v šoli in se jim še sanja ne, kam lahko to pripelje. Imamo zakone in predpise, s katerimi se da rešiti skoraj vse, če pa ne, je treba sprejeti nove. Žal pa mislim, da so v ozadju protestov tisti, ki se ne morejo sprijazniti s tem, da niso na oblasti. Sredstva, da bi to spremenili,jim niso važna, da bi pa to poskusili storiti legalno, v državnem zboru, pa vedo, da nimajo večine. Zato, ajde, z granitnimi kockami na nasprotnike! Bedno!

  • feferon 18:21 13.december 2012.

    To da je drhal vse ljudstvo,ki ima poln kur.ac tega sranja ,se ne strinjam.