Magazin > VIP
18229 ogledov

Jurij Zrnec zahteva 55 tisoč evrov

Jurij Zrnec mediaspeed
Pravico išče na sodišču.

Jurij Zrnec si je pred petimi leti med predstavo zlomil gleženj. V nogo so mu vstavili 16 vijakov in dve ploščici. Zaradi poškodbe pol leta ni smel stopiti na nogo, štiri leta pa si je pri hoji pomagal s palico. Igralec je prepričan, da je za njegovo poškodbo kriva tehnična ekipa Drame, ki ni dobro opravila svojega dela, zato za varnost ni bilo poskrbljeno.

Zrnec se je zato odločil za tožbo. Od zavarovalnice, pri kateri je zavarovana Drame, zahteva odškodnino v višini 55 tisoč evrov.
Kot je poročala oddaja 24ur, je Zrnec na sodišču povedal, da se je med tekom z odra v zaodrje spotaknil ob podporni steber scenografije, ki ni bil zadostno označen. Na ljubljanskem sodišču sta poleg Zrneca pričala še igralca Bojan Emeršič in Nina Valič, ki sta z Zrnecem tistega usodnega dne stala na odru. Povedala sta, da igralci v Drami zaradi dotrajanosti in pomanjkanja prostora nosijo glavo na pladnju.

V Drami po nesreči niso uvedli nobenih ukrepov.

Komentarjev 6
  • temni 10:41 12.januar 2018.

    Ja, za svojo traljavost okrivit drugega, genialno.

  • ode 16:24 11.januar 2018.

    Zrnec 35K, Emeršić 10K, Valič 10K. Verjetno si bodo odškodnino 55K razdelili po takšnem ključu.

  • matermila 12:18 11.januar 2018.

    Povedala sta, da igralci v Drami zaradi dotrajanosti in pomanjkanja prostora nosijo glavo na pladnju. Če je pa tako,naj pa grejo raje v kako fabriko delat,jim bo dosti lažje.