Magazin > VIP
8553 ogledov

Kaj se je zgodilo z zmagovalci lanskoletne Eme?

LPS Osebni arhiv
Zmaga na Emi jim je omogočila nekaj, za kar je veliko mladih glasbenikov prikrajšanih.

Ko je LPS (Last Pizza Slice) band nastopil na lanskoletni Emi, si člani niti v sanjah niso predstavljali, da bodo ravno oni tisti, ki bodo slavili zmago ter Slovenijo s pesmijo Disco zastopali na Eurosongu v Torinu. Zanimalo nas je, ali se jim je takrat medijska izpostavljenost obrestovala ter kaj počnejo zdaj.

Za zurnal24.si je član skupine, Žiga Žvižej povedal: "Imeli smo zelo aktivno poletno sezono in lahko rečem, da smo pridobili veliko izkušenj. Glede na to, da smo člani skupine preživeli skupaj več časa, smo se tudi med seboj bolje povezali. V času po Evroviziji smo posvetili veliko časa pisanju novih pesmi. Našli smo nekaj ljudi, ki nam pomagajo na naši glasbeni poti, s tem mislim predvsem na producenta in managerja." V tem času so ustvarili že kar nekaj novih pesmi ter za eno od njih posneli tudi novi videospot. "Od vseh pesmi, ki smo jih v tem času naredili, smo izbrali pesem Osem korakov, jo posneli in zanjo posneli tudi videospot."

Z nastopom na Emi se je skupini odprla tudi priložnost, da se lažje predstavijo širšemu občinstvu, za kar so še prav posebno hvaležni. "Z nastopom na Emi smo prestopili stopnico, ki je bila za tako mlad, dijaški band zelo velika. Z uspehom smo dobili priložnost, da nas lahko ljudje bolje spoznajo. V Sloveniji je veliko mladih glasbenikov, ki ne dobijo te priložnosti, navkljub temu, da so odlični glasbeniki."

Glede na letošnjo odločitev RTV Slovenija, da Eme ne bo in se je izbor za pesem, ki nas bo zastopala na Eurosongu, odvil, kot se je, pa so rahlo razočarani, a sočasno tudi veseli. "Glede na letošnji način izbora kot veliki oboževalci Evrovizije in Eme smo malo užaloščeni, da ne bo Eme, saj smo jo vsako leto radi spremljali. A navkljub drugačnemu načinu izbora, smo zelo veseli, da nas bo zastopala skupina Joker Out, saj se nam zdijo izvrstni glasbeniki in nas poleg glasbe družijo tudi prijateljske vezi."

V prihodnje bi člani LPS banda radi imeli čim več novih nastopov. Stremijo tudi k izdaji prvenca, na katerem bi lahko predstavili svoje avtorske skladbe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.