Magazin > VIP
548 ogledov

Kje so zvezde resničnostnih šovov?

teden mode Demetra Malalan
1/13
Anže Petkovšek
Število resničnostnih šovov na naših televizijskih zaslonih iz leta v leto narašča. Posledično imamo tudi vedno več zmagovalcev. Nekateri med njimi ostajajo na očeh javnosti, medtem ko se drugi vrnejo v objem anonimnosti.

Prvi zmagovalec resničnostnega šova pri nas, Bara, je bil Andrej Lavrič. Po zmagi je dobil več ponudb za delo v lokalih. Denar, ki ga je prejel, je porabil za šolanje. Čeprav  je minilo že precej let, se ga ljudje na ulici še vedno spomnijo in ga sprašujejo, kako je. Na splošno dobiva od ljudi zelo pozitivne odzive. 

Po zmagi šel v Avstralijo

Avstralski Slovenec Andrej Novak je bil prvi zmagovalec resničnostnega šova Big Brother. Po šovu je užival v Sloveniji, vendar imel malce smole s poslom in zdravjem. Želel je lansirati linijo moškega spodnjega perila, a je na žalost zbolel in se moral vrniti v Avstralijo. “Tam sem se vrnil v zabaviščni park Movie World, kjer sem se prelevil v Batmana. Zdaj imam svoj posel in stvari dobro stojijo,“ je povedal. 

Za sanjsko žensko se je boril tudi Adel Djutović, ki je prepričal Nino Osenar. Njuna zgodba se je sicer že zaključila. Adel se je nato prelevil v vlogo voditelja in našel srečo v objemu misice Nermine SIjamhodžić, s katero sta si ustvarila družino. Poslovil se je od medijskega sveta in se podal v podjetniške vode.

Kariera v novinarstvu

Gašper Papež je zaslovel z Barom 2. Po šovu se je preizkusil kot novinar v oddaji Svet na Kanalu A, nato pa je bil voditelj oddaje ŠKL. Za nekaj časa se je posvetil trenerstvu. Delal je v košarkarskem klubu Helios Domžale.

Kot novinar pa še vedno dela Andrej Peroša, ki je sodeloval v šovu Big Brother. Že več let dela kot novinar informativne oddaje Svet na Kanalu A. V začetku maja je odjeknila vest, da se ločuje od Marine, ki jo je spoznal v omenjenem šovu.

Najprej Playboy, potem Amerika

Alme Brdžanović se večina spomni po sodelovanju v prvi sezoni Bara. Ko je zapustila šov, se je slekla za moško revijo Playboy in ustanovila uspešno modno agencijo. Veljala je za uspešno poslovno žensko. Eden od slovenskih tabloidnih časopisov je poročal, da trenutno živi v New Yorku. Je poročena in srečna mamica.

Daša preuredila stanovanje, Cirila lahko kupila le vrata in okna

Šov Kmetija pa je v prvih dveh sezonah prinesel zmagovalki. Prva zmagovalka Daša Hliš je po zmagi končala študij, zdaj je zaposlena v multinacionalki, končuje pa magistrski študij. Denarno nagrado je v večini porabila za preureditev stanovanja, nekaj denarja pa je vložila tudi v avtomobil.

Denarno nagrado je za preureditev stanovanja izkoristila tudi zmagovalka druge sezone Kmetije Cirila Jeršin. Najstarejšo tekmovalko v Kmetiji ljudje še vedno prepoznavajo. Predvsem jih zanima, kako je bilo v šovu, in pravijo, da jim je bila ta Kmetija najbolj všeč. Tudi z drugimi tekmovalci se dobro razume in se večkrat vidijo. 

Uspešne manekenke

Anela Šabanagič, zmagovalka Supermodela Slovenije 2010, je v svetu model uspel veliki met. Delala je v Milanu, Londonu in celo New Yorku. Pri nas se je veliko pisalo tudi o tem, da je bila dvojnica Kate Moss.

Brina Knauss že šest let živi v Milanu, italijanski meki mode, kjer uspešno dela kot manekenka, vedno bolj pa se uveljavlja tudi kot didžejka. Brina je sicer zaslovela s šovom Popstars in dekliško skupino BBT.

Dobili smo tudi resničnostne šove slavnih

Prekmurec Jože Činč je pred štirimi leti zmagal v Big Brotherju slavnih. Po sodelovanju v šovu je bil eden od komentatorjev v resničnostnem šovu Kmetija, se poročil in dobil sina. Letos je dobil viktorja za radijsko osebnost in poleti ob 12. obletnici skupine D'Kwaschen Retashy priredil koncert.

Goran Breščanski je sodeloval v Kmetiji slavnih in končal kot zmagovalec. Svojo nagrado je razdelil med sotekmovalce Arturja Šterna, Danijela Popoviča in Majo Prašnikar. Tudi po koncu šova še naprej nastopa s svojo skupino Sausages.

Matej svojo kmetijo prodaja

Nova sezona Kmetije je prinesla zmagovalca Mateja Drečnika, ki za zmago v šovu Kmetija išče lastnika ni prejel denarne nagrade, temveč je dobil v last kar kmetijo. Po nekaj mesecih pa se je je naveličal in se odločil, da jo proda.

Odkrivali smo pevske talente

Prva sezona slovenskega X Factorja je za zmagovalko okronala Demetro Malalan. Pred dvema letoma je izdala svoj prvi singel, na svoj 18. rojstni dan, ki ga je slavila 23. septembra, pa je izšel tudi EP.

V prvi sezoni šova Slovenija ima talent je Slovenijo obnorela sedemletna Lina Kuduzović. Leto in pol po zmagi je izdala svoj prvi album, predlani pa se je z družino preselila v Švico. Tam je nase opozorila aprila letos, ko je sodelovala v šovu Največji švicarski talent, v katerem je osvojila drugo mesto.

Njena naslednica je postala Julija Kramar. Po zmagi v šovu je posnela album z naslovom Julija, letos pa se je podala tudi v politiko. na parlamentarnih volitvah je kandidirala na listi Alenke Bratušek. Alja Krušič je kmalu po zmagi na Slovenija ima talent posnela prvo skladbo, na album pa še čaka. Lani jev tem šovu zmagala Jana Šušteršič. Videli smo jo na Emi, nato pa se o njej ni več govorilo.

Rodili so se kuharski mojstri

Zmagovalec prve sezone Gostilna išče šefa Andrej Murko je po zmagi dobil v roke ključe od Gostilne, a se je kasneje podal na svojo pot. Na Kokrici pri Kranju razveseljuje goste v gostilni Lakner.

Tudi zmagovalec druge sezone šova Gostilna išče šefa Tomaž Škvarč Lisjak je sam svoj šef. Odprl je gostilno Mark v Šempetru pri Gorici.

Letošnji zmagovalec Valerijo Lutman svoje gostilne še nima. Po naših informacijah se prav tako še ni podal v Francijo na kuharsko šolo, kot je napovedal po zmagi.

Posel cveti

Mariborčan Mišo Stevanović je čez noč zaslovel kot nesojeni zmagovalec prve sezone Bara. Po šovu je delal v gostinstvu – s prijatelji je vodil lokal, delal pa je tudi drugod po Sloveniji. Srečo v ljubezni je našel v Ines, s katero ima hčerko Noemi. Nazadnje se je znova pojavil na malih zaslonih, tokrat kot komentator izjemno priljubljenega šova Gostilna išče šefa, kjer je ocenjeval tekmovalce in jim delil nasvete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.