Magazin > VIP
1587 ogledov

Kje so zvezde slovenskih mladinskih filmov?

V soboto bo v sklopu Filmske fabule potekal tudi finale Proznih mnogobojev, v ne Žurnal24 main
Se spomnite plavolasega Matica iz Sreče na vrvici ali pa navihanega Kekca, ki se je uprl tako Pehti kot tudi Bedancu. Le kje so danes vse te zvezde legendarnih slovenskih filmov?

Prvi Kekec je bil takrat 11-letni Mitja Barl, ki danes živi v Kopru. Pred tem je skoraj trideset let živel v Nemčiji, kamor se je preselil leta 1962, v domovino pa se je vrnil po osamosvojitvi Slovenije. V Nemčiji je delal kot samostojni producent, prevajalec in igralec.

Drugi Kekec je bil Velemir Gjurin. Danes priznani jezikoslovec, ki je napisal Enciklopedijo Slovenije in objavil številne publikacije o zvrsteh slovenskega jezika. Je tudi oče glasbenikov Severe in Gala Gjurina.

Tretji Kekec pa je Zlatko Krasnič se je izšolal za agronoma in si kasneje ustvaril družino.

Plavolasega Matica iz filma o poletju v Ljubljani Sreča na vrvici je zaigral Matjaž Gruden, ki je danes namestnik direktorja kabineta Sveta Evrope. Živi v Franciji, kjer si je ustvaril tudi družino, po poklicu je pravnik.

Iz filma Ko zorijo jagode se spomnimo simpatične Jagode, ki jo je igrala Irena Kranjc. Svojo igralsko kariero je zaključila 1982 in se posvetila izobraževanju. Poleg pedagoške akademije je diplomirala kot novinarka, naredila magisterij iz komunikologije in postala doktorica znanosti.

Marko Miklavič, tisti fant, ki se je poleti dolgočasil v obmorskem mestecu iz serije Čisto pravi gusar, je danes športni novinar.

Pred kratkim smo pisali tudi o Mileni in Tomažu iz filma Poletje v školjki. Ona se je preselila v Chicago, on pa je uspešen odvetnik v Ljubljani.

Komentarjev 2
  • h3o 15:00 28.julij 2015.

    babo v tretjem videu je potrebno prebičati, nemudoma, for slapping boys face

  • Papaja Popi 10:00 28.julij 2015.

    Dobri, dobri stari filmi.