Magazin > VIP
7087 ogledov

Ko boste slišali peti Janovega oboževalca, boste ostali brez besed!

Jan Plestenjak Facebook
Na posnetku skoraj ne ločimo, ali poje Jan ali Filip. Neverjetno!

Če še niste slišali za mladega Filipa Jagodiča, zagotovo še boste. Fant je navdušil celo Jana Plestenjaka in to tako zelo, da ga je lansko leto obiskal v Laškem in z njim zapel. Ob Filipovem glasu boste ostali brez besed, saj skoraj do potankosti oponaša Janovega.

jan plestenjak Magazin Tako je praznoval Jan Plestenjak

21-letni Filip se je rodil težak le 600 gramov, posledično je oslepel, ima cerebralno paralizo in je visoko funkcionalni avtist, a to ga nikoli ni ustavilo pri ljubezni do glasbe. Igra lahko več melodij in klaviatur hkrati, ena izmed nenavadnih in redkih sposobnosti, ki jo je razvil, je petje in igranje krajših melodij nazaj, piše na njegovi Facebook strani. Poje v angleškem, nemškem, italijanskem, hrvaškem in celo španskem jeziku. Posnel pa je tudi češko in finsko pesem. Dobro obvlada angleščino. Zanima ga tudi klasika, predvsem orkestralne izvedbe različnih instrumentov, ki jih vse prepozna. Že kot majhen deček je po zvoku prepoznal na desetine ptic. Odličen je v prepoznavanju plagiatov in zelo dobro predvidi, katera pesem nima slovenskega izvora. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice