Magazin > VIP
4232 ogledov

Kralj Felipe s škandaloznim očetom prekinil vse vezi

Letizia, Felipe Profimedias
Kralj Felipe se je odpovedal dediščini, poleg tega je očetu ukinil "plačo“, ki jo je še vedno dobival iz kraljeve blagajne.

Španski kralj Felipe je po govoricah, da je vpleten v očetove nečedne posle, ostro ukrepal. Odpovedal se je dediščini, poleg tega pa je očetu odvzel denar, ki ga je še vedno dobival iz kraljeve blagajne. Gre za 194 tisoč evrov letno. 

Kralj Juan Carlos je leta 2014 odstopil. Njegovo kraljevanje so v zadnjih letih spremljali številni škandali – med drugim se je razvedelo, da je imel več let ljubico, da obožuje lov na slone in da je podkupljiv … Vsaj tako kažejo prvi izsledki preiskave. Kralj naj bi imel v Švici račun, ki je povezan z njegovo fundacijo s sedežem v Panami. Na ta račun je leta 2008 dobil 100 milijonov evrov, nakazanih iz Saudske Arabije. Po mnenju tožilcev naj bi šlo za plačilo, ki ga je monarh prejel po tem, ko je pomagal pri posredovanju poslov s Saudsko Arabijo. 

razno 05.01.14. spanski kralj Juan Carlos, Spanish King Juan Carlos speaks durin Magazin Španski kralj vodil dvojno življenje

Dostop do tega denarja je imel tudi Felipe, ki je sedaj javno povedal, da o tem ni vedel nič. To je potrdil tudi Juan Carlos. "Krona mora zagotoviti dostojanstvo institucije, ohraniti njen ugled in delovati celovito, pošteno in pregledno. Le tako si lahko zagotovi moralno integriteto, ki jo potrebuje za izvajanje funkcij,“ so še sporočili z dvora.
Juan Carlos Magazin Odpustili kralja Juana Carlosa
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.