Magazin > VIP
1901 ogledov

Kraljica končno udarila po mizi in kaznovala princa Andrewa

princ andrew Profimedia
Britanski princ Andrew, ki se v ZDA sooča z obtožbami spolnega nadlegovanja, je ostal brez častnih vojaških položajev, so sporočili iz Buckinghamske palače. Prav tako naj ne bi več uporabljal naziva njegova kraljeva visokost.

"Ob odobritvi in strinjanju kraljice je vojvoda Yorški častne vojaške položaje in kraljeva pokroviteljstva vrnil kraljici," so sporočili iz palače po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Kraljica naj bi se za ta korak odločila po objavi odprtega pisma, v katerem je 150 vojnih veteranov zahtevalo, da se Andrewu odvzamejo častni vojaški nazivi.

Prav tako ne sme več v uradne namene uporabljati naziva njegova kraljeva visokost, so po poročanju britanskega BBC povedali viri v palači. 

Sin kraljice Elizabete II. se je sicer že leta 2019 odpovedal opravljanju javnih dolžnosti, ki jih imajo člani britanske kraljeve družine.

V ZDA proti njemu poteka sodni postopek v okviru civilne tožbe Virginie Giuffre zaradi spolne zlorabe v sodelovanju s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom in njegovo sodelavko Ghislaine Maxwell. Giuffrejeva trdi, da jo je princ spolno zlorabil, ko je bila mladoletna. Princ Andrew obtožbe zanika.

Ameriški zvezni sodnik Lewis Kaplan je ta teden zavrnil zahtevo njegovih odvetnikov, da tožbo zavrže zaradi dogovora o poravnavi podobne tožbe med Epsteinom in Giuffrejevo iz leta 2009, po katerem je v zameno za odstop od tožbe dobila 500.000 dolarjev. Sojenje princu se bo tako predvidoma začelo letos jeseni ali pozimi.

kraljica, princ andrew Magazin Zato je princ Andrew kraljičin najljubši sin
 
Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 11:05 14.januar 2022.

    To so itak sami izrodki!!!