Magazin > VIP
8706 ogledov

Kraljičin pogreb: Da bi se izognil nerodni situaciji, Karel v zadnjem hipu spremenil načrt

kraljičin pogreb Profimedia
Karel ničesar ni prepustil naključju.

Državniški pogreb kraljice Elizabete II. je bil skrbno načrtovan že dalj časa. Upoštevali so tudi prav posebno željo, ki jo je za ta dan imela monarhinja. Več o tem TUKAJ

Sedaj se je razvedelo, da je Karel III. v zadnjem trenutku spremenil potek, da se ne bi znašel v neprijetnem položaju. Sprva so nameravali kraljičino krsto do spomenika Wellington Arch prepeljati na vozu, ki ga vlečejo konji, novi kralj pa bi jim v družbi sestre, bratov ter otrok sledil, in sicer peš. Na koncu so konji sledili monarhu ... "Nekaj dni pred pogrebom je Karel razmišljal, da se ga ne bo dobro videlo in da bi moral biti na konju ali pa bi mu morali konji slediti, če bo šel peš," je povedal vir, neki drugi poznavalec pa je dodal: "Postavljalo se je tudi vprašanje, ali se bo moral novi kralj izogibati iztrebkom, kar se seveda ne bi spodobilo."

Govorilo se je tudi, da je Karel spremenil sedežni red gostov, ki so bili povabljeni v Westminstrsko opatijo. Poskrbel naj bi za to, da sta Harry in Meghan sedela za njim. To je dvignilo veliko prahu, saj je bila Meghan med prenosom ves čas skrita za svečo. Kot so razložili poznavalci, jih Karel ni kaznoval, ampak jim je priskrbel častna mesta.

Komentarjev 1
  • Pierre 15:27 02.oktober 2022.

    Lahko bi ga konj posral....no, zanimivo.