Magazin > VIP
104267 ogledov

To si je kraljica zaželela za svoj pogreb

kraljica Elizabeta II Profimedia
Ganljiva zadnja želja ...

V ponedeljek bodo v kapeli St. George pri dvorcu Windsor k večnemu počitku položili kraljico Elizabeto II., ki je na prestolu sedela dolgih 70 let. Pokopana bo ob svojem soprogu, princu Philipu, ki je umrl aprila lani.

To bo državniški pogreb - dogodek, ki je običajno organiziran za kralje ali kraljice in sledi strogim pravilom protokola, kot je vojaška procesija. Krsto bodo malo pred 11. uro po lokalnem času položili na vojaški voz, ki so ga uporabili tudi na pogrebu Elizabetinega očeta, kralja Georgea VI., do Westminstrske opatije pa jo bo odvleklo 142 mornarjev. 

Pogrebna slovesnost se bo začela ob 11. uri, v cerkvi pričakujejo 2000 povabljencev. 

Nato bodo krsto odpeljali na dvorec Windsor.

Kraljica je imela za svoj pogreb posebno željo. Kot poroča BBC, si je zaželela, da bi ji med mašo v dvorcu Windsor v slovo zaigral kraljevi dudar, ki mu je vsako jutro ob devetih tako rada prisluhnila. To tradicijo je začela že kraljica Victoria. The Telgraf poroča, da bo ta čast pripadla dudarju Paulu Burnsu. Ob njegovem igranju bodo Elizabeto II. spustili v njeno zadnje domovanje.

 

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 11:14 16.september 2022.

    To ni nikakršno njeno zadnje domovanje, kajti, kmalu po telesni smrti je njena duša prišla v pekel , Tam pa se Bo kar dooooolgo zadržala, dokler ne bo primerna za kakšno boljše stanje kot v peklu. Ampak, to si je ...prikaži veče žal tudi prislužila, ker je vedela za morjenje otrok v kleteh Londonskih dvorcev , pa NI ukrepala !!! ! !!! In Čarls je tudi Isti Hinavski Zlobnež , ker tudi ne ukrepa proti tem Zlodejcem !!! ! !!! Ztao bodo zdaj morali biti sprejeti drugačni Ukrepi proti vsem tem Hinavskim Zlobnežem.