Magazin > VIP
18773 ogledov

Kraljičina skrivnost: Obeta se velik preobrat v britanski monarhiji

kraljica elizabeta Profimedias
Britanci niso najbolj navdušeni.

Čeprav je kraljica Elizabeta druga vedno govorila, da s prestola ne bo odstopila, se zdi, da se to zna zgoditi, piše Daily Mail. Njen sin, princ Charles, bi lahko v kratkem postal princ regent, kar pomeni, da bi bil kralj v vseh pogledih, s to razliko, da uradnega naziva 'kralj' ne bi dobil, dokler je njegova mama še živa. Če bo kraljica pri 95. letih še živa, si želi, da bi ponovno obudili akt o vladavini, ki narekuje, da je lahko njen prestolonaslednik kralj, čeprav je sama še vedno živa.

Kraljica Elizabeta naj bi namreč resno razmišljala o tem, da se umakne s svoje funkcije. Razlog naj bi bila njena starost in dejstvo, da se njeno zdravstveno stanje slabša. Tudi uradno bi bila abidikacija (umik kraljice) velik šok za Veliko Britanijo, saj se to ni zgodilo že od leta 1936, ko je odstopil Elizabethin stric Edward osmi. Ta se je nazivu odpovedal, saj se je želel poročiti z Wallis Simpson, žensko, ki je bila pred Edwardom že dvakrat poročena.

Britanska javnost je sicer bolj naklonjena princu Williamu kot princu Charlesu, a vseeno bo naziv Charlesov, saj je ta tudi prvi prestolonaslednik. Priprave za njen 'pokoj' naj bi bile v polnem teku, saj naj bi kraljica redno sestankovala s sodniki in zakonodajnimi organi.

Komentarjev 1
  • jerneja45 12:04 18.avgust 2017.

    Seveda. Stara je, kot Metuzalem. Enkrat mora zaključiti "kariero". Že zdavnaj bi morala.