Magazin > VIP
2006 ogledov

Ljubezenskega zgodba butanskega kralja je zares pravljična

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck Profimedia
Svojo bodočo ženo je prvič videl, ko ji je bilo sedem let.

Kralj Jigme Khesar Namgyel Wangchuck in njegova soproga, kraljica Jetsun Pema, ki jima pravijo tudi "himalajska Will in Kate“, sta pred kratkim svetu predstavila svojega drugorojenca, ki se je rodil marca.

To pa ni bil edini veseli družinski dogodek v zadnjem času. Lepotica je namreč 4. junija praznovala svoj 30. rojstni dan.

Njena življenjska zgodba je podobna pravljici. Jetsun Pema je bila čisto običajno dekle. Njen oče je bil pilot, njena mama pa je izhajala iz plemenite družine s povezavami s kraljevo družino.

Svojega bodočega moža je spoznala na nekem pikniku, ko ji je bilo sedem let, njemu pa 17. Pristopila je do njega in ga prijela za roko ter mu menda rekla: "Rada bi šla s tabo, rada bi se poročila s tabo.“ Princ naj bi ji takrat odvrnil: "Zakaj bi šla z mano? Tukaj imaš veliko prijateljev.“ Jetsun Pema mu je odgovorila: "Všeč si mi.“

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck | Avtor: Profimedia Profimedia

Takrat naj bi ji princ obljubil, da se bosta poročila, ko odrasteta in če bosta takrat oba samska in se zaljubila. Da se je pogovarjala z bodočim kraljem, je dekle ugotovilo šele tri leta pozneje. Princ je obljubo držal. Ko je Jetsun dopolnila 21 let, se je z njo poročil. 
"Za kraljico je pomembno, da je dobra oseba in da je njena predanost služiti ljudem in deželi neomajna. Našel sem to osebo, ime ji je Jetsun Pema. Čeprav je mlada, je dobrega srca in značaja. Te značilnosti in modrost, ki bo prišla z leti, bodo iz nje naredile čudovito uslužbenko države," je kralj nekoč opisal svojo bodočo ženo.

Jetsun Pema ni le prelepa in dobrosrčna kraljica, ampak tudi izobražena. V Londonu je diplomirala iz mednarodnih odnosov, končala pa je tudi študij psihologije in umetnostne zgodovine. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.