Magazin > VIP
49 ogledov

Lugner tokrat ni imel težav z gostjo

operni plea
1/7
EPA
Na Dunaju se je odvil že 59. znameniti operni ples, na katerem so pričakovali več kot 5000 gostov.

Gre za ključni dogodek avstrijske visoke družbe, ki se ga udeležijo tudi številni zvezdniki iz filmskega in glasbenega sveta.

Skupno se je na razprodanem plesu v dunajski operi zavrtelo 5150 gostov, ki so za posamezno karto odšteli 250 evrov, za najem lože pa so nekateri plačali tudi do 18.500 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obiskovalci so popili 800 steklenic šampanjca in penine, 900 steklenic vina, pojedli kar 1.800 klobas, 800 porcij golaža in le 230 ostrig. Dunajska državna opera je kot organizator v dogodek investirala 2,3 milijone evrov, izkupiček pa je znašal približno 3,4 milijone evrov.

Plesa se je udeležil tudi avstrijski predsednik Heinz Fischer. Čeprav je v preteklosti ples privabil vidne mednarodne goste, pa je bila njihova udeležba bolj skopa.

Načeloma skoraj vsako leto pozornost z zvezdniškimi gostjami pritegne avstrijski poslovnež Richard Lugner, ki je lani na ples pripeljal ameriško zvezdnico resničnostnih šovov Kim Kardashian, ki je s svojim neprimernim obnašanjem dokazala, da je diva. V preteklosti pa so ga na dogodek pospremile igralke Sophia Loren, Joan Collins in Pamela Anderson ter starleti Paris Hilton in Dita von Teese.

A Lugner je letos za spremljevalko izbral nekoliko manj odmevno gostjo. Na ples se je podal z italijansko manekenko in igralko Elisabetto Canalis, ki je sicer nekdanje dekle ameriškega igralca Georgea Clooneyja.

Dunajski operni ples si sicer zaradi prestiža in udeležbe številnih znanih osebnosti iz sveta filma in glasbe ter politikov in gospodarstvenikov na televiziji vsako leto ogleda na milijone ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.